Plassen utenfor kommunehuset i Bruhagen har ennå ikke fått noe navn. Det skal de bli en ordning på når denne sesongen av «I kveld med Ylvis» på TVNorge er over.

I det direktesendte programmet er det nemlig en konkurranse mellom de tre programlederne Vegard Ylvisåker, Bård Ylvisåker og Calle Hellevang-Larsen. Premien til den som gjør det best sammenlagt etter ni programmer er at plassen eller torget utenfor kommunehuset skal oppkalles etter vinneren.

Sprø konkurranse

Konkurransen ledes av Magnus Devold, og i første program som ble sendt tirsdag kveld var konkurransen publikumsrafting. De tre deltakerne ble plassert i hver sin gummibåt bakerst i salen og målet var å komme først fram til scenen etter å ha surfet over hodene på publikum.

Første konkurranse ble vunnet av Vegard Ylvisåker, som ikke la ikke skjul på sin glede da han vant den uformelle konkurransen.

Sammen for skiltet

Dette er ikke første gang Ylvis-brødrene velger seg Averøy. I 2011 laget komikerbrødrene Bård og Vegard Ylvisåker en innsamlingsaksjon for et informasjonsskilt ved Atlanterhavstunnelen. Aksjonen gikk gjennom talkshowet «I kveld med Ylvis», og fikk stor nasjonal oppmerksomhet. Gjennom en egen sang og musikkvideoen «Sammen For Skiltet». Se den nederst i artikkelen.

Les også:

Ylvis tar for seg Averøya

Her kommer Ylvis-skiltet tilbake

– Fantastisk reklame

– Dette er fantastisk god reklame og markedsføring av Averøy i beste sendetid på TV. Det er jo bare en liten plass med et klatrestativ, noen benker og noen trær, men vi blir nevnt hver uke i ni uker, sier en tydelig stolt Ann-Kristin Sørvik, ordfører i Averøy.

– Har dere en plass uten navn?

Forespørselen fra TVNorge kom til Frode Ressem i Averøy Næringsforum. Han formidlet spørsmålet om Averøy hadde en ledig gate eller plass som kunne oppkalles etter en av programlederne til ordføreren.

– Jeg hadde bare 10 minutter på meg til å finne en plass og gi et positivt svar tilbake. Hvis ikke hadde det blitt en annen kommune som hadde fått denne oppmerksomheten. Vi kunne ikke ta en gate, for vi kaller ikke opp gater etter personer som lever. Denne plassen er en del av tomta til kommunehuset, og vi kan gi den det navnet vi vil uten å bryte noen lover. Jeg måtte jo bare si ja til en slik mulighet, sier Sørvik.

Det var ingen planer om å gi denne plassen et navn i utgangspunktet.

Skaper oppmerksomhet

– Dette tror jeg kan få like stor betydning som skiltet og kikkerten ved tunnelen. Det er kun et vanlig gateskilt med navnet på en av de tre som skal settes opp, men jeg håper på å kunne få de hit til en avduking, og kanskje en konsert.

Hun forteller at Ylvis-skiltet og ikke minst sangen har skapt mye oppmerksomhet. Ylvis spiller den fortsatt på sine konserter, og den er lastet opp i topp kvalitet på YouTube.