Serverte beste bacalao

Lise Brændeland og Nordmørskafeens Roar Gimnes ble kåret til vinnere i konkurransen om byens beste bacalao.

Lise Brændeland og Nordmørskafeens Roar Gimnes ble kåret til vinnere i konkurransen om byens beste bacalao.

Artikkelen er over 6 år gammel

Østlendingen Lise Brændeland vant bacalao-konkurransen med farens grunnoppskrift.

DEL

– Pappa (Bjørnar Brændeland) er fra Kristiansund. Han har lært meg å lage bacalao, og oppskriften jeg brukte i år, er tuftet på hans oppskrift. Nå blir han stolt, sa en overlykkelig Brændeland etter konkurransen.

Den 17. utgaven av konkurransen Bacalao de Kristiansund – byens beste bacalao, ble som vanlig arrangert i klippfiskmuseet i Milnbrygga.

Brændeland og familien flyttet fra Lørenskog til Kristiansund for fire år siden. Med mor fra Veiholmen og far fra Kristiansund, har intensivsykepleieren fått bacalao inn i blodet. Med farens grunnoppskrift, ispedd en god dose kreativitet og friske råvarer, overbeviste hun juryen om at hennes bacalao var den beste.

– Dette er tredje gang jeg deltar i konkurransen. Oppskriften jeg brukte i år, inneholder mindre løk enn tidligere, smiler hun.

Odel og eie

Rundt 200 møtte opp for å se og prøvesmake de forskjellige bacalaorettene.

Av de 14 deltagerne, var kun tre påmeldt i klassen for storhusholdning/hotell.

– Dette er altfor dårlig for bacalaobyen Kristiansund, sa Roar Gimnes ved Nordmørskafeen. Han stakk av med seieren foran Smia og Rica Hotell.

Nordmørskafeen vant for tredje gang, og fikk vandrepokalen til odel og eie.

Juryen hadde også i år problemer med å finne de store forskjellene på amatører og profesjonelle.

– Nivået blir høyere for hvert år, sa juryformann Kjell Bugge.

PS: Du kan lese vinneroppskriftene i mandagens papirutgave av Tidens Krav.

Artikkeltags