Siden den første boken «Hunger Games» ble utgitt i 2008, har Suzanne Collins' historie om Katniss Everdeens opprør mot The Capitol solgt millioner av både bøker og kinobilletter.

Etter at en krig har lagt USA i ruiner, har det som er igjen av landet fått navnet Pandem. Pandem er inndelt i tolv fattige distrikter i tillegg til hovedstaden Capitol.

Se filmens trailer øverst i artikkelen.

Dødsleker

Som en straff for en demonstrasjon fra de andre distriktene mot Capitol, må to barn (én gutt og én jente) fra hvert av de tolv distriktene ut i en TVsendt konkurranse kalt dødslekene.

Reglene er enkle: 24 deltakere - den som overlever lekene får dra hjem.

Katniss Everdeen kommer fra det fattigste distriktet og har hovedrollen i serien. Hun har sammen med sin pil og bue overlevd de to første filmene «The Hunger Games» og «Catching Fire».

Et hakk videre

I film nummer tre, «Mockingjay part 1», går historien nok et hakk videre etter at Everdeen i «Catching Fire» ga de årlige dødslekene det endelige støtet.

I videoen nederst ser du hvordan fansen reagerte når de fikk se de første bildene fra filmen. Her blir det tårer...

Under president Coins (Julianne Moore) lederskap og med sine fortrolige venner som rådgivere, utnytter Katniss sin nyvunne makt og innflytelse når hun må slåss for å redde både Peeta (Josh Hutcherson) og en nasjon som er i ferd med å samle seg i beundring over hennes mot.