Se filmene til unge filmskapere

Artikkelen er over 5 år gammel

Kreative ungdommer har tolket operaen Figaros bryllup.

DEL

I august var ungdom fra både Nordmøre og Romsdal samlet til filmcamp på Sørheim leirsted på Averøy.

Tålmodighet

I løpet av ei uke skulle de produsere tre filmer med sine tolkninger av scener fra Mozarts Figaros bryllup.

Alt sammen under kyndig veiledning av fagfolk.

- Utfordrende, for dette var ikke kjent materiale, sier Kristianne Bratsberg Aae.

- Men veldig spennende å blir kjent med noe annet enn tradisjonelle filmer, sier Liv Fjærvik Kvalshaug.

Ungdommene fikk gjorde seg første kjent med operaens innhold. Deretter plukket de ut en bit av handlingen som de skrev eget manus til. Så var det ut for å finne lokasjon og kostymer, og til slutt filming og redigering.

Både Bratsberg Aae, Kvalshaug og flere av de andre forteller at selv med god planlegging måtte det en del impårovisasjon til underveis. Scener måtte films om igjen og om igjen, og det utfordret tålmodigheten til både mennesker og dyr.

Prisutdeling

20.september var alle deltagerne samlet i Nordic Light sine lokaler i Kristiansund til premiere kveld og prisutdeling.

Team 1 med Lars Georg Kalseth fra Sunndal, Fredrik Rindahl og Even Dahle fra Kristiansund, Frida Farstad og Julie Berg fra Molde, og Stian Andre Bjørshol Smalø stakk av med den gjeveste prisen, beste film. Premien er en dag på et profesjonelt filmsett, gjennom Vestnorsk Filmsenter.

Team 2 besto av Even Hugdal fra Sunndal, Anna Aarøe Løvik og Hanna Tennøy fra Molde, Marte Angell og Kim Robin Gundersen fra Averøy og Jan Magnus Haltbakk fra Halsa.

Den siste filmen er av og med Anders Brunvoll og Ingvild Tennøy fra Molde, Liv Fjærvik Kvalshaug, Kristianne Bratsberg Aae og Mats Meek Kongshaug fra Averøy, Lisa Guldenhaupt fra Sunndalsøra og Stig Andreas Jensen fra Eidsvågen.

Samarbeid

Filmcampen var et samarbeid mellom Kulturnettverket, Averøy Filmklubb, Averøy kommune -Bolyst, Operaen i Kristiansund, Vestnorsk Filmsenter, Møre og Romsdal Fylke og Nordic Light.

Artikkeltags