Sunndalingen Torgeir Reiten er mest kjent som skuespiller, blant annet fra Hotel Cæsar og Lady Arbuthnott. Nå har han landet platekontrakt med bandet Sørgekåpe.

«Intelligent kjærlighet» er bandets tredje plate, etter at de tre askerguttene som utgjør kjernen, har holdt på i ti år med ulike konstellasjoner.

Reiten ble selv med som trommis bare få måneder etter at forrige utgivelse kom i 2012. Nå er enda en sunndaling blitt medlem i bandet, men etter at plata var ferdig innspilt. Ole Erik Furu er inne på synth og kor.

Balanserer karrierene

Synes du at du har hørt kombinasjonen Reiten/Furu før? Jepp, de to spiller henholdsvis stefar William Arbuthnott og stesønn James i Lady Arbuthnott.

- Så nå blir det umulig for Sørgekåpe å turnere i juni?

- Vi ser ikke på det som noe problem, sier Reiten, som også skal balansere musikksatsingen opp mot karrieren som skuespiller.

- Det handler rett og slett logistikk. Det er jeg vant til etter ti år som farende fant i kunstens navn.

Akkurat nå er han mer opptatt av at bandet har landet den etterlengtende platekontrakten med velrennomerte VME – Voices, Music & Entertainment.

Det var de samme som tidligere hadde Voices of Wonder før de slo seg sammen med andre. De har hatt artister som Motorpsycho og John Olav Nilsen – solide gutter med andre ord.

Kjøpte rettighetene

Selskapet har åpenbart tro på bandet ettersom de også har kjøpt opp forlagsrettighetene til tidligere utgivelser.

- Det er utrolig. Både vi og manageren er over oss over å få en deal som dette. Vi har holdt på en stund for å få tak i et plateselskap.

Plata er allerede innspilt, og målet er nå utgivelse i månedsskiftet februar/mars. Da står altså enda en sunndaling på scenen.

- Vi måtte få med en mann på synth, og da hadde både Kim og jeg jobbet med Ole Erik på et bestillingsverk i 2011. Vi ringte og hørte om han var interessert.

Furu er altså ikke med på albumet som nå kommer, men tungt involvert i den kreative prosessen fram mot neste utgivelse.

Musikken til Sørgekåpe beskrives som melankolsk rock i landskapet mellom DumDum Boys og Seigmenn.