Nytt atelier i gammel låve

Atelier: Inga Dalsegg viser fram sin nye arbeidsplass: låven hos foreldrene som snart bli ret moderne atelier.

Atelier: Inga Dalsegg viser fram sin nye arbeidsplass: låven hos foreldrene som snart bli ret moderne atelier.

Artikkelen er over 5 år gammel

Kunstneren Inga Dalsegg trenger mer plass. Det fant hun i låven i det eldgamle fjøset hennes foreldre har, midt i sentrum i Rindal.

DEL

Med hele det lokale pressekorpset på plass, fikk rindalskunstneren Inga Dalsegg torsdag fortelle om det som skjer i det gamle fjøset som står på foreldrenes grunn i Rindal.

Utvendig er det allerede skjedd mye, med nye vindu, nytt tak og ny kledning på plass etter at arbeidet startet i mai.

– Det går unna med snekkeren, han er kjempeflink, sier Dalsegg.

Moderne

Hun viser fram låven som ennå er nettopp det; en låve med mye gammelt utstyr. Det er foreløpig lite som likner på det dette skal bli, nemlig et moderne atelier der Dalsegg både får kontor og ikke minst mye større plass å arbeide på.

– I dag har jeg atelier hjemme, og det begrenser mye, blant annet størrelsen på maleriene. Jeg leverte et maleri på 2x2 meter til Svorka, men det skulle egentlig være 2,5x 2,5, men det var det ikke plass til hjemme, sier Dalsegg.

Byggetrinn 1 er snart ferdig. Da gjenstår trinn 2 som blir å legge inn vann, kloakk og strøm. Deretter skal låven innredes. Når det kan skje, er kunstneren usikker på.

– En kunstner som meg uten fast inntekt, vet ikke når det kommer inne nok penger til å fortsette arbeidet. Det vil nok derfor gå litt tid, sier hun.

Flere bein

Dalsegg er imidlertid oppfinnsom, og har i vår skaffet seg et bein til å stå på gjennom lys-samarbeidet med Løiten lys. Nå har hun enda et nytt bein med økonomisk potensial på gang.

– Jeg har laget kalender for 2014 med motiv fra egen produksjon. Foreløpig i et opplag på 200 eksemplarer, så her blir det først til mølla. Bestillingene ramlet inn lenge før de var ferdige, og salget starter på torgdagen under Kulturvøkku her i Rindal.

Godt salg av både kalender og malerier for øvrig vil kunne sette fortgang i ferdigstillelsen av atelieret.

– Det er dessuten litt viktig å presisere at jeg ikke bygger et galleri. Det blir ingen fast utstilling i lokalene. Men det vil gjøre det lettere å ta imot kunder, som i dag kanskje kvier seg litt for å komme på besøk hjemme hos meg der atelieret er i dag. Og kanskje kan jeg starte med kurs, slik jeg har tenkt på ei stund.

Innfall

Litt spent er hun, blant annet på hvordan hun skal takle de plutselige innfallene som hun kan få etter at hun har lagt seg til sengs.

– Det kan skje at jeg bare må male. Det har vært uproblematisk med atelieret hjemme. Det spørs hva rindalingene vil mene om jeg plutselig kommer syklende i nattkledene bort til det nye atelieret midt på natta, ler Dalsegg.

Det er en drøm fra ungdomsårene som nå går i oppfyllelse. Og når alt er klart, blir det åpning med skikkelig sjampanje i glassene.

– Og snorklipping og festivitas, lover hun.

Og det lokale pressekorpset lover på tro og ære å stille, da også...

Artikkeltags