Den som trodde at fjorårets Fosskonsert skulle bli den siste, har tatt grundig feil.

Helt siden 2003 har det hvert år den siste onsdagen i juli vært arrangert konsert ved fossen innerst i Valsøybotn. Men i år var det kun fossen som laget lyd akkurat på denne dagen.

Nå kan Lars Botten, leder i Valsøyfjord IL, opplyse at det i 2015 er klar for en ny konsert. Datoen er satt til 22. juli.

Kjente artister

Fosskonserten hadde opparbeidet seg til å bli et av de store kulturarrangementene sommers tid på Nordmøre.

Gåte var den første gjesten. Mange andre kjente navn har vært innom, blant annet Åge Aleksandersen, som har spilt ved fossen tre ganger. Han har også publikumsrekorden med bortimot 3.000 tilhørere.

Nytt selskap

Halsa historielag har vært pådriver for Fosskonserten. Valsøyfjord IL har vært en solid medhjelper. Nå har disse to aktørene gått sammen og dannet et selskap som skal ta seg av framtidige konserter.

I styret sitter Lars Botten, Monica Berg (leder i Halsa historielag) og Else May Botten. Halsas ordfører Ola Rognskog er observatør.

Ny musikk?

Detaljene rundt neste sommer konsert er ikke klare. Men Kjetil Bjerkestrand kommer til å bli en sentral aktør. Han vil muligens også skrive ny musikk til konserten, som får et nordmørsk preg.

Bjerkestrand skal også i 2015 holde styr på Peer Gynt, derfor er Fosskonserten flyttet fram.

– Vi har hatt et møte hvor 12–15 nøkkelpersoner i bygda stilte opp. Interessen er stor, bygdefolket vil ha Fosskonserten. Dette betyr mye både for Valsøyfjord og for Halsa kommune, sier Lars Botten, som ikke legger skjul på at konserten betyr mye for økonomien i både idrettslag og historielag.

Botten står også i spissen for Retrofesten på Valsøya. Han tror ikke den er noen konkurrent til Fosskonserten.

– Det er et annet publikum på Retrofesten, sier Botten.