Nordvesttreffen traff mange

Artikkelen er over 12 år gammel

AURE: Aldri før har så mange betalende gjester besøkt Nordvesttreffen.

DEL

Av ODD THORE ERICHSRUD

Årets treff i Foldfjorden hadde det meste en elsker av folkemusikk kan ønske seg, ifølge publikum. En lang rekke norske, svenske, og entusiastiske lokale musikere sto nærmest trippende i kø for å komme på scenen.

Grupper som Nysst, Grandes Duo, Trondheim toradergruppe, Trio MDF, borger for kvalitet. Men trekkspillere som Øyvind Farmen, Tore Svendsberget, Lars Arvidsson, og Sigmund Sæther klinger ikke bare godt i norsk folkemusikk, men også internasjonalt. De to karene i Grandes Duo fra Hamar sa det slik:

– Det er helt utrolig at denne lille plassen kan arrangere et så stort treff, med så mange store musikere. Imponerende!

Imponert var også publikum. De sang, tjoet, heiet, klappet og trampet iherdig takten i ren velvære i to konserter. Hvor du en snudde deg, så du bare smilende blide og fornøyde fjes. Kanskje særlig under den fem timer lange konserten fredag kveld, men også i familiekonserten lørdag. Lokalet var fylt til randen av folk som tydeligvis storkoste seg.

Kanskje koste de seg aller mest over mange unge lovende lokale utøvere fra Aure kulturskole. For arrangøren selv, Aure toraderlag, med mange av elevene i laget, dro det hele i gang. Smektende valser, spenstige polkaer, og hoppende reinlendere ljomet utover lokalet, og sørget for høy stemning fra første stund. Og den bare økte utover i konserten, etter hvert som de store kanonene entret scenen. Trampeklappene satt løst. Det var få som fikk forlate scenen uten ekstranummer.

Etter konserten lørdag spilte samtlige musikere opp til dans fra to scener. Og for første gang i treffets historie, opplevde vi danseglade folk i full fart på gulvet fra kveldens første melodi. Vanligvis tar det et par timer før gulvet blir fylt, så publikum var tydelig i feststemning under Nordvesttreffen.

Artikkeltags