Nominert til Spellemannspris

Nominert: Håvard Wiik er nominert til Spellemannspris sammen med gruppa Atomic. Her ved flygelet i leiligheten i Berlin. Foto: Erle Marie Sørheim

Nominert: Håvard Wiik er nominert til Spellemannspris sammen med gruppa Atomic. Her ved flygelet i leiligheten i Berlin. Foto: Erle Marie Sørheim

Artikkelen er over 5 år gammel

Kristiansunderen Håvard Wiik og jazzgruppa Atomic er blant de nominerte.

DEL

I dag ble de nominerte presentert på Popsenteret i Oslo.

I kategorien for beste jazzalbum er gruppa Atomic nominert med albumet - There’s a hole in the mountain.

Pianisten og komponisten Håvard Wiik fra Kristiansund deltar på dette albumet sammen med Fredrik Ljungkvist, Magnus Broo, Ingebrigt Håker Flaten og Paal Nilssen-Love.

Atomic ble etablert i 2000.

De andre nominerte i kategorien jazz er:

Arve Henriksen - Places Of Worship

Eyolf Dale - Hometown Interludes

Karin Krog og John Surman - Songs about This and That

Urban Connection - Live!

Se alle nominasjonene her: «The Fox» kan bli Spellemann

The Fox

I januar neste år vil sannsynligvis ingen bli overrasket om publikum i Stavanger Konserthus synger «Hatee—hatee—hatee—ho!» unisont.

Ylvis—hiten «The Fox», som nå har 281 millioner visninger på YouTube, er nemlig nominert i kategorien årets hit til Spellemann 2013 som deles ut i konserthuset lørdag 18. januar.

Programmet sendes direkte på NRK1 og samtlige priser blir delt ut under sendingen.

De tre øvrige i kategorien er Broiler med «Vannski», Envy med «Am I Wrong» og Røyksopp og Susanne Sundfør med «Running To The Sea».

Moddi er nominert fire ganger og for sikkerhets skyld konkurrerer han med seg selv om å bli årets komponist. Han er nemlig nominert både for «Kæm va du?» og «Set The House On Fire».

Artikkeltags