Operasjef Line Lønning Andresen og hennes stab har høstet mange gode erfaringer med oppsetningen av musikalen. Hun utelukker ikke at det kan bli aktuelt å sette den opp igjen ved en senere anledning.

- Men det vil garantert ikke skje neste år. Da har vi to egenproduksonjer under Operafestukene, sier Andresen.

De fire forestillingene med «Flamme» i forrige uke ble sett av 1.100 tilskuere. Operasjefen er godt fornøyd både med oppsetningen og interessen fra publikum.

- 1.100 publikummere tilsvarer 75 % belegg. Det er bedre enn hva vi hadde budsjettert med. Premieren og første forestilling lørdag var best besøkt. Lørdag kveld var den forestillingen med færrest i salen, men det var da stemningen var best, sier operasjefen.

Fascinert

«Flamme» er laget av Knut Anders Vestad, som også sto bak «Unge Hamsun» under Operafestukene i 2009.

Vestad var elev ved musikklinja på Atlanten videregående skole på siste halvdel av 80-tallet. Han ble voldsomt fascinert av miljøet innenfor dans og musikk i byen, og har lenge hatt lyst til å lage musikkteater fra denne perioden.

Stor produksjon

«Flamme» er en stor produksjon med et budsjett på om lag 750.000 kroner. Forestillingen retter seg mot en yngre målgruppe enn den man vanligvis treffer for eksempel under Operafestukene.

- Det så vi også på billettsalget. Det var først den siste uka det tok av, sier operasjefen.

Aktører fra flere miljøer ble samlet i forbindelse med «Flamme». Alle de tre dansestudioene deltok, musikklinja var med og det ble hentet utøvere fra rockemiljøet. Unge uerfarne fikk spille sammen med eldre ringrever.