I fjor ble det suksess med Øratrall. I år kom humlene Hildegunn og Holger tilbake til nesten samme stedet med oppfølgeren Bøgdatrall. Det ble to fulle hus i Trudvang, og en planlagt ekstraforestilling i Sagatun i Øvre Surnadal fredag 14. november.

På grunn av stor etterspørsel blir det nå enda ei forestilling torsdag 13. november.

- Dørene åpner 19.30, og billetter kan kjøpes ved å kontakte meg, sier Gøran Bolme.

Billettene reserveres, og betales ved inngangen før forestilling.

- Vær rask, det er bare ledige 150 billetter, sier Bolme.

Tidens Krav skrev blant annet dette etter premieren i Trudvang sist fredag:

Trudvang, forsamlingshuset til ørabyggen, tok nesten fyr slik som naboen på Glærum gjorde tidligere på dagen, da aktørene entret scenen. Publikum var allerede varmet opp med forfriskninger servert av Tor Rune Halset og hans stab, og fra første nummer var gapskratten på plass. Litt mimring om fjorårets flytur gjennom dalføret satte alle inn i handlingen, og vi var alle klare for en ny "tour".

Humlene Hildegunn og Holger liker seg egentlig best på hjemlige trakter, men på let etter mulige nye partnere til en kommunesammenslåing, bars det ut i den store verden for de to. Hildegunn høygravid med 397 bie-unger på vei (etter fjorårets nachspiel med Holger), og Holger med bekkenløsning og alle andre sympati-smerter på vegne av sin litt tilfeldig utkårede dronning.

Multitalent

Det bærer helt til Afrika før de kommer på rett kurs igjen, og det skjer mangt og mye på veien. Blant annet hørtes det ut som at Holger tok det kommende farsskapet på alvor, og nesten ble kjær i svulmende Hildegunn.

Innimellom ikler de seg nye roller, både Husby og Bolme. Vi likte Sylskarpe Siv veldig godt. Bolme er et multitalent som det knapt finnes maken av lokalt, eller regioanlt for den saks skyld. Han takler både det humoristsiske og gale og det mer seriøse og alvorsomme.

Det samme kan vi også slå fast om Svanhild Husby etter kveldens premiere. Bøgdatrall er langt mer enn bare gapskratt og artighet. Det er betydelig innslag av alvor i forestillingen, der aktørenes egne erfaringer på godt og vondt kommer til overflaten. Det styrker en slik forestilling betydelig.

Bi-roller...

Bi-rollene (!), spilles av svært dyktige aktører: Nils Inge Aasgård, Linda Botten, Frank Spoon Botten, Janne Husby Kristian Nerland og danseren Ranje Hoem. Det er lett å glemme at man faktisk er vitne til en lokal oppsetning i forsamlingshuset Trudvang og at det er bare lokale aktører på scenen.

Noe av det økonomiske overskuddet deles med andre: Øras Vel og Ola Nordvik - tolvåring med mange jern i ilden, får hver to tusen kroner.

Vi triller ikke terning, og bra er det. Det finnes ingen terning i verden med nok øyne for Bøgdatrall.