EILIF ODDE

– The Father of British Blues! Det er Mayall som har fått bluesen til å fungere i Europa, stråler John Storvik.

Les mer på John Mayalls offisielle nettside, der kan du også høre klipp fra hans mange utgivelser.

Gitaristen er bare en av mange kristiansundere som har John Mayall svært så høyt oppe på lista over sine musikalske favoritter. Storvik fikk sin første dose Mayall sammen med blant andre Alf Ekholm, nå leder for Kristiansund Storband.

– Nesten alle de store engelske gitaristene har vært innom Mayall og lært: Peter Green, Mick Taylor og Eric Clapton. Han skal ha mye av æren for at bluesen har fått fotfeste i Europa, sier Storvik, som har opplevd Mayall i Norge før, har fått være med på jam sammen med bandet (men ikke Mayall) i Trondheim - og som allerede har begynt å glede seg til 28. juni...

Tahitifestivalens åndelige leder, Frode Alnæs, er ikke mindre entusiastisk etter å ha sikret seg John Mayall. Den 74 år gamle engelskmannen, som er i uforskammet god form, skal på Europaturne, som muligens blir hans siste, store turne. Foruten Tahitifestivalen, kommer Mayall til å holde to eller tre konserter andre steder i Norge. Men i god avstand fra Kristiansund.

– Lørdag 28. juni blir en kveld i bluesens ånd. Og en hyllest til bluesklubben i Kristiansund, som har vært en fantastisk medhjelper for oss i mange år.