Gå til sidens hovedinnhold

Margaret mer med

Artikkelen er over 11 år gammel

Den niende utgaven av Kristiansund Kirke Kunst Kulturfestival starter i helga, nå med Margaret Rensvik som administrator. Samtidig skal pensjonisten spille åtte konserter.

– Jeg må legge stram timeplan for å få tid til alt, innrømmer 68-åringen som også vil være bestemor.

Peder Rensvik var litt i tvil om det ble litt for mye familiebedrift da kona skulle ta over det administrative arbeidet.

– Jeg var litt betenkt over å ha alt i samme hus, innrømmer Peder Rensvik.

Fikk bedre tid

I et par år har Wenche Tylden hatt deltidsjobb med å administrere festivalen. Siden Margaret ble pensjonist i fjor, fikk hun bedre tid og har tatt på seg oppgaven.

– Administrative oppgaver er jeg vant med fra skolen, så dette passer meg fint, mener Margaret Rensvik.

Hun begynte i mai, og har dermed også avlastet noen av oppgavene til Peder.

– Andre festivaler som vi kan sammenlignes med har 2-3 fast ansatte. På sikt må vi få økonomi til å ansette noen fast til jobben, erkjenner Peder Rensvik.

To millioner

Han ser faren med at det blir både for mye familiebedrift når ekteparet jobber så mye med festivalen, samtidig som sønnene er involvert.

Samtidig har de erfaring helt tilbake til 1963 i musikermiljøet, og har opparbeidet veldig mange kontakter.

Peder Rensvik ser for seg den dagen de ikke lenger kan stå på for å drive festivalen videre. Da trengs det andre krefter som må ta jobben.

– Vi jobber med å få mer offentlige midler, slik at det kan bli en fast ansatt administrasjon som kan jobbe hele året med dette som oppgave. Andre lignende festivaler får millioner i støtte, mens vi får småpenger.

Må strekke seg

Peder Rensvik peker på at en slik festival i distriktene krever ekstra utgifter til reise og overnatting som bidrar til budsjettet på rundt to millioner kroner.

– Jeg har ikke lyst til å bruke penger som vi ikke har. Samtidig prøver vi hele tiden å strekke oss langt for å få til et godt program både i kvalitet og bredde, sier 72-åringen, som fortsatt er aktiv organist.

Det vil han gjerne fortsette med.

Trollhaugen

Tiden til øving blir begrenset. Mye tid går med til festivalen. Han skaffer kontakter med musikere for å sy sammen programmet. Allerede er flere biter til neste års 10-årsjubileum på plass.

– Musikere blir aldri pensjonister, påpeker Margaret Rensvik.

Hun trives med å stå på sent og tidlig, men foreløpig vet hun ikke om det blir noen kroner igjen i lønn for den administrative jobben hun nå gjør.

Men hun klarer seg på pensjonen, og synes det er kjekt å bidra til å lage et bra tilbud innen sang og musikk i byen.

Romanser

Selv står hun på for å bidra også musikalsk. Hun skal spille piano til Njål Sparbo under en romanseaften mandag.

Den kulturelle spaserstokken er et opplegg hvor musikere spiller for eldre på institusjon. Det blir fem slike konserter sammen med svigerdatter Marit Laugen på fiolin under festivalen.

Flere oppdrag venter på pianisten. Hun skal repetere under Den Glade Enke i operafestukene, og et oppdrag mai neste år.

– Jeg skal spille piano til mezzosopran Gro Bente Kjellehaug på Trollhaugen under Festspillene i Bergen neste år. Det blir veldig spennende, innrømmer hun.

Mange oppgaver

I tillegg skal hun bli med kammerkoret til England i mai. Det mangler derfor ikke på oppgaver.

– For å få tid til alt, må jeg være veldig streng med å få satt av tid til å øve, sier hun.

På grunn av tiden og de nye oppgavene som administrator for KKKK-festivalen, må hun dessverre si fra seg oppgaven med å dirigere Fosnafolk.