Lokal fløytist i duett med panfløytist

Av
Artikkelen er over 16 år gammel

Linda Flø (16) er en av de lokale aktørene som blir å høre under konserten med Engelberg-Olsen i Aure kirke 12. mars.

DEL
Sammen med kulturskolerektor Åsta Andreassen vil hun spille duetter på fløyte under konserten i mars, da panfløytist Roar Engelberg og gitarist Stein-Erik Olsen besøker Aure. Damene vil bli akkompagnert på orgel av Alexei Kourbanov.

Linda Flø går på musikklinja ved Atlanten videregående skole i Kristiansund. Hun har spilt sammen med Kristiansund symfoniorkester, og hospiterer i Aure skolemusikk når hun er hjemme. I mars vil hun bidra med fløytespill under konserten på hjemmebane.

- Jeg syns det er svært viktig å gi amatører en arena, la dem få opptre i lokalmiljøet sitt og prøve ut seg selv. Dette er med på å heve nivået lokalt. Denne konserten er et unikt samarbeid mellom profesjonelle aktører og lokale amatører, sier kulturkonsulent Helge Husby.

Aure songlag og sanggruppa «Arti læll» har siden jul øvd på tre melodier som Henning Sommerro har arrangert for panfløyte og blandakor. Dette er to religiøse folketoner fra Nordmøre, «Kom regn av det høye» fra Tingvoll, en folketone fra Stangvika og «Bruramarsj frå Verdalen».

Aure songlag og «Arti læll» har også egne innslag, akkompagnert av Alexei Kourbanov på orgel, «Gloria in excelsis deo» av Egil Hovland og «Sabbatsbøn» fra «Spelmann på taket».

Et spennende innslag blir «Vocalise» av Rachmaninoff, et samspill mellom Roar Engelberg og Alexei Kourbanov.
Engelberg og Olsen har første avdelingen i konserten som blir avsluttet med samspillet med sangkoret. De har også siste avdeling.

Møre og Romsdal fylkeskommune har gitt økonomisk støtte til konserten.

Artikkeltags