Kulturarva trakk full park

Artikkelen er over 11 år gammel

MOLDE: Prosjektet Snu nordvest, med folkedans og folkemusikk, er finansiert av kulturavdelinga i fylket. Lørdag fylte de parken med nysgjerrige tilskuere i strålende sol. Stemninga var det lite å si på.

DEL

Av ERIK HATTREM

Lørdag fikk moldepublikummet se urfremføringa av folkedansforestillinga «Tru og Utru». Historia handler om de to søstrene Tru og Utru som kjemper en brutal kamp mellom det gode og det onde. Forestillinga består av 35 fargerike dansere og musikere fra hele fylket.

Flere hundre mennesker fikk med seg historien om den gode, ærlige og litt naive Tru som dro ut i verden med sin slemme, egoistiske og løgnaktige Utru. Molde var første gangen stykket ble spilt for publikum. Søndag var det Jørn-Hilme-stemne på Fagernes som stod for tur.

Regissør Leif Stillerbom strålte om kapp med solen etter forestillingen. Svensken som hadde ansvaret for teaterdelen, var full av lovord om ungdommene som har øvet i over ett år på fritiden.

– Dette var rett og slett fantastisk. Så mye folk som kom, noe man aldri kan være sikker på i forkant. Utrolig gledelig at det gikk så bra under fremføringen. Mange av ungdommene har jo aldri brukt trådløs mygg-mikrofon før og nesten alt fungerte perfekt, forteller Stillerbom til Tidens Krav.

Under selve forestillingen fikk publikum se elementer fra blant annet springdans fra søre Sunnmøre, polsdans fra Todalen, springar fra Romsdalen og nordre Sunnmøre, sjumannshalling, pariser, sunnmørspariser og reinlender fra Aure.

Det er ikke planlagt flere forestillinger med «Tru og Utru», om ikke noen av lørdagens publikummere får lyst å engasjere den festlige gjengen.

– Om noen ønsker å sette opp dette stykket andre plasser i fylket, er det bare å ta kontakt, avslutter Stillerbom med et bredt smil.

Artikkeltags