Kan bli knallbra filmår

Artikkelen er over 10 år gammel

Filmåret 2008 har potensial til å bli et av de største på mange, mange år. Bransjen har allerede trukket sammenligninger med superåret 1982 som gav oss gigantfilmer som «ET»,«Blade Runner», «Poltergeist og «Rambo», for å nevne noen.

DEL

ROLF HAMMERAAS

«Star Wars - Empire Strikes Back» og «Raiders of the Lost Ark» gjorde i tillegg sin andre runde på kino det året, noe som bidro til at kinoene spilte inn penger i bøtter og spann.

Så hva kan vi vente oss på kino i løpet av 2008? Det blir mye effekter, fantasi, eventyr og superhelter, og en del svært interessante oppfølgere. Her kommer en liten pekepinn på hva som vil dukke opp på en kino nær deg første halvår 2008, selvfølgelig med alle mulige forbehold.

Heftig start

Det begynner ganske heftig allerede i januar. Caroline får julethrilleren «I am Legend» med Will Smith i begynnelsen av måneden. Westernfilmen «3:10 to Yuma» har allerede fått glimrende kritikker fra andre siden av dammen og handler om en gårdbruker som sier ja til å passe på en kriminell mens han venter på at toget skal komme. I rollene Russel Crowe og Christian Bale.

Fra mai kommer de største filmene på rekke og rad helt ut august. Wachowskibrødrene har laget «Speed Racer», en vanvittig bilfilm som kulminerer med det fryktede billøpet The Cuicible.

Det er klart for den nye Indiana Jones-filmen «Indiana Jones and the Kingdom of the Krystal Skull».

Artikkeltags