Tirsdag avgjøres det om plassen ved kommunehuset på Averøy skal kalles opp etter Vegard Ylvisåker, Bård Ylvisåker eller Calle Hellevang-Larsen.

Komikerne har i hele høst kjempet seg gjennom en serie konkurranser i det direktesendte talkshowet «I kveld med YLVIS LIVE».

Hvem av dem som har flest seiere og dermed stikker av med den gjeve premieren, avgjøres tirsdag kveld. Vinneren utropes av ordfører i Averøy, Ann-Kristin Sørvik.

- Jeg fikk en mail fra dem med spørsmål om jeg kunne stille opp. De betaler både fly og hotell, og da tenkte jeg at litt moro må vi ha i hverdagen, så jeg drar nedover. Med ordførerkjede i bagasjen. De sa jeg måtte ta med det.

Les også: Skal denne plassen hete Vegard Ylvisåkers plass?

Andre gang

Sørvik gleder seg til å oppleve et så stort direktesendt tv-show på nært hold, men vet lite om hva hun selv skal gjøre.

- Jeg skal kåre vinneren. Det er alt jeg vet. Jeg regner med at de har et manus til meg når jeg kommer. At det er direktesendt tenker jeg ikke så mye på. Målet er å være en god representant for Averøy, en kommune jeg er glad i og veldig stolt av.

Dette er ikke første gang hun møter brødrene Ylvisåker og temaer de har rundt seg.

Også i 2011 var Averøy en gjenganger i tv-showet til de to bergenserne.

Det resulterte i et informasjonsskilt i nærheten av Atlanterhavsveien og en musikk- video som fikk stor oppmerksomhet.

- Musikkvideoen var helt fantastisk. De er fantastiske musikere også. Da jeg var på oljemessa i Stavanger tidligere i år ble den vist på storskjerm. Det var en flott opplevelse.

Delte meninger

Ordføreren opplever at det er delte meninger blant innbyggerne i kommunen om de to stuntene. Veldig mange synes det er morsomt, mens andre mener det er å kaste bort tiden på tull.

Selv mener ordføreren at Averøy har fått en unik eksponering og markedsføring som ingen kommune ville hatt økonomi til å koste på egen hånd.

- Averøy har vært omtalt i beste sendetid hver eneste uke denne høsten. Bilder av det nye, flotte, kommunehuset vårt har rullet over skjermen nesten hver eneste uke, og vi er blitt lagt merke til på en måte som vi ikke hadde klart på egen hånd. Jeg er stolt av at Averøy kommune har vært med på prosjektene til Ylvis-brødrene. Det viser at vi er en kommune som tør å satse og tør å tenke utradisjonelt. Nå er det heller ikke en stor plass det er snakk om, og navnet skal ikke inn i kartverket eller i matrikler. Som jeg sa, vi må ha rom for litt humor og sprell i hverdagen.

Les også: Ylvis-kikkerten på plass

På sin plass

- Når en så prestisjetung konkurranse som Gullsjansen skal avgjøres, synes vi det er på sin plass at det er Averøyas fremste tillitsperson som deler ut trofeet til vinneren, sier Christian Løchstøer, redaktør for «I kveld med YLVIS LIVE».

Han legger til at alle i produksjonen er glade for at Ann-Kristin Sørvik kommer til Oslo for å kaste glans over Gullsjansen, og for å feire at torget utenfor kommunehuset i Bruhagen skal oppkalles etter en komiker fra Vestlandet.

Programmet sendes på TVNorge tirsdag kveld.

Les også: Dagmar tok Ylvis-skilt

Les også: Her kommer Ylvis-skiltet tilbake

BILDESERIE: Ylvis på Averøya