Lørdag står han på scenen på Dødeladen i Kristiansund, sammen med vokalist-kollega Tony Johnsen (snart 70) og bandet The Heartbeat.

Til sammen har de flere hundre års erfaring. Men de har aldri før stått på scenen sammen.

The Heartbeat består av Kjell Christensen (62), Trond Jonassen (62), Jarl Hennøen (65) og Johan Petter Loe. Sistnevnte er fortsatt bare i 40-årene, men alle har en lang og variert bakgrunn fra pop- og rockeband i Kristiansund.

Gruppa har et instrumentalt preg, men denne gangen har de invitert med seg to vokalister med en enda lengre og enda mer variert bakgrunn.

– Vi er som god vin, den blir bare bedre med årene, gliser Tony Johnsen.

Gamle kjenninger

Den faste besetningen i The Heartbeat møtes ofte til en prat på Kaffebrenneriet i Vågen. Onsdag var også de to gjestevokalistene til stede da lørdagens konsert skulle promoteres.

De kjenner hverandre godt. Men akkurat disse seks har aldri spilt og sunget sammen før.

– Vi to sang vel litt sammen i Asterix for 30 år siden, sier Tony til Svein – og får et bekreftende nikk.

Tony var bare 12 år første gangen han opptrådte i byen, den gang sammen med sin mor. St. Hanshaugen og Festiviteten var populære konsertsteder.

Svein minnes konserter med The Artics i 1967, i Folkets Hus. Der var det fullt hver eneste gang.

Får svingt seg

Tony drar fram 50-tallsmusikk lørdag. Fortsatt er Elvis og Roy Orbison blant favorittene. Svein har blant annet noen Stones-låter på repertoaret. The Heartbeat vil også spille låter uten de to gjestene.

Trusselen om at det ikke vil bli spilt musikk som er laget etter 1970, tas med en klype salt. Men at det blir mange kjente låter å høre, er det ingen tvil om.

Svein Stølan mener at mottakelsen fra publikum vil være avgjørende om det blir noe mer enn bare denne ene gangen.

– Det er en tid for alt. Hvis det er dødt hos publikum, gir vi oss.