Vi kjenner smølværingen fra samarbeid med Dance With A Stranger, Tommy Körberg og Lars Lillo Stenberg. Mest synlig som «kordame».

Men Hilde er også pedagogen, arrangøren og instrumentalisten som har så mye musikk innabords at nå bare måtte det ut.

– Det er bare Ingvolv (Haaland) og meg på plata. Et veldig enkelt format, men også veldig vanskelig. Vi er jo ikke de første som prøver på noe sånt, og det er laget mye fint i duo-format. Men ikke så mye på plate. For oss måtte det bare bli slik denne gangen. Nedstrippet, men med spreke harmonier, sier Hilde Norbakken.

Jazz/pop

Det var et toårig samarbeid som i mai i år ble festet til plate i Rainbow Studio i Oslo, med legendariske Jan Erik Kongshaug bak spakene.

– Vi hadde en intens og inspirerende todagers studiosession der utallige timer med låtskriving og øving endelig ble et konkret produkt som kan deles med verden, sier Hilde Norbakken.

Releasekonserten for «Open Doors» ble holdt i Kilden Konserthus i Kristiansand 14. oktober.

Hun mener plata har et varmt jazz/pop-uttrykk, samtidig som den har avmålthet og kjølighet i

arrangementene. Tekstene har tydelige adresser – og et ønske om å nå inn bak det ytterste skallet, og inn til sjela til lytteren.

Fenomenal jobb

Hilde kom til Kristiansand som student i 1997. Etter fire-fem år i Oslo er hun nå tilbake i sørlandsbyen, som vokallærer i rytmisk musikk ved Universitetet i Agder.

– Slike jobber vokser ikke på trær. Den beste jobben det er mulig å ha. Den er også så fleksibel at det er mulig å dra på spilleoppdrag.

I sommer har det vært mange oppdrag med Dance With A Stranger. Hilde er klar over at eventyret snart er over – men hun føler seg ikke helt sikker på at det er definitivt slutt ennå ...

Blottlegger seg

«Open Doors» inneholder ti spor, hvorav tre er låter Hilde hadde liggende. Hun har skrevet alle tekstene, mens hun og Ingolv har komponert sammen.

– Jeg var ikke klar for egen plate før nå. Det har noe med modenhet og modighet å gjøre. Man blottlegger seg. Skummelt, men også befriende.