Annenhver tirsdag er det kino på formiddagstid i Carlone. Hvem som helst er velkommen, men akkurat denne dagen er forholdene lagt spesielt til rette for dem som nettopp har fått barn.

Det betyr mer lys i salen og lavere lyd. Filmvisningen skjer på de minstes premisser, og alt er tillatt på babykino. Du må med andre ord regne med at du får amming, bleieskift og barnegråt med i billettprisen.

Nytt tilbud

Babykino er et kjent fenomen fra større byer. Når man har små barn, er det ikke alltid like lett å skaffe barnevakt på kveldstid. Da blir tilbud som kino ofte prioritert bort.

– Dette er et tilbud rettet mot oss som er i permisjon. Vi begynte i sommer, og oppmøtet varierer. Billettprisen er den vanlige, og vi ser filmer som enten går på kinoen eller nylig er tatt av plakaten, sier Heidi Gaustad Sørli.

Hun har med seg Isak på drøyt åtte måneder. Han hadde tydeligvis vært på kino før, for han fant seg fort til rette på det lune teppet i Caroline.

Oppmøtet varierer

Det er litt forskjellig hvem som dukker opp. Damene – for det er stort sett damer som møter opp – prøver å holde kontakt via en facebook-gruppe.

Tirsdag sto spenningsfilmen «The Maze Runner» på menyen. Tidligere er komedier som har vært vist.

– Det er ikke så lett å følge med på lerretet hele tiden når man har små krabbende rundt seg. Derfor blir det ofte komedier. Jeg er ingen ivrig kinogjenger, men synes dette er en trivelig måte for oss småbarnsforeldre å samles. Verken jeg eller samboeren min er fra Kristiansund. Da er det ikke alltid så enkelt å skaffe seg barnevakt, sier Gaustad Sørli, som prøver å markedsføre kinotilbudet i andre sammenhenger hvor småbarnsforeldre samles.

Maria Waage har vært initiativtaker til babykinoen. Også hun var på plass tirsdag, sammen med vesle Dreyer.