Full fart for feiende festival

Artikkelen er over 16 år gammel

Nå er det bare dager igjen til drivende god gammeldans, buskspill, swing og andre musikknytelser i Bergtun. Nordvesttreffen åpner dø rene fredag kveld.

DEL

- Jo da, nå er alt klappet og klart for nok en Nordvesttreff, forteller festivalgeneral Sigmund Fuglevaag.

I år går Nordvesttreffen av stabelen for åttende gang, og arrangørene lover et heftig møte med både kjente og nye fjes under festivalhelga i Foldfjorden.

Fredag kveld åpnes dørene med musikalsk kveldskafé og Auretimen med lokale aktører i sentrum.

Tradisjon tro blir festivalområdet igjen åpnet lørdag formiddag, med blant annet musikktime med Tove og Lillebror Vasaasen.

Lillebror Vasaasen er både norsk og nordisk mester på torader, og er nok heller ikke et ukjent fjes for festivalfolket på Nordvesttreffen.

Ellers har både Bæljtrøkken, Polkagrisan, Engens, Oppdal Toraderklubb, Hjemmelaget, Aure Toraderlag, Lakris, Brødrene Svendsberget, Bo Ønander og Kyst og Høyland meldt sin ankomst.

I tillegg til disse, vil også elever fra Aure kulturskole delta på familiekonserten lørdag ettermiddag.

Nordvesttreffen er stort sett sydd etter samme gode lest som tidlige, der festivalen avrundes med storslått dansegalla lørdag kveld.

Men nytt av året er likevel Musikktimen. Her skal kulturskoleelevene i torader- og trekkspillgruppa delta sammen med Bo «Bøsse» Ønander.

- Han gir dem en god innføring i instrument, før de skal få prøve seg på en melodi sammen med Tove og Lillebror Vasaasen, forteller Fuglevaag.

Han håper dette eksperimentet kan bli en tradisjon under festivalen i årene som kommer.

Ellers vil det også i år bli campingmuligheter under festivalhelga.

Artikkeltags