Oj, oj, oj! Vi forventet en del, men fikk mye mer!

Vi vet fra før at det blir liv og humor når surnadalsvennen Frode Alnæs inntar scenen i kulturhuset på Skei. Han har så til de grader taket på publikum, med sin lette tone, ablegøyer, men ikke minst med gitaren sin. Denne gang hadde han med seg et kvalitetsband med Per Mathisen, Rune Tylden og Simon Kongshaug. Det i seg selv tilsa at dette måtte bli bra.

I de beste hender

Men når en for anledningen sammensatt gjeng med 56 korister fra ulike kor skal finne tonen sammen, blir det naturligvis litt mer spenning. De fleste synger i enten Tordenskjold songlag eller Koriosa. Med Elin Persson som dirigent og prosjektmaker, var også den delen i de beste hender. Men det er ikke dermed sagt at det blir bra av den grunn.

Og litt skepsis lå over salen og de nesten to hundre publikummerne etter en litt nølende start. Men tvilen ble feid av scenen en gang for alle da kor, band og Alnæs endelig fant tonen i «Soleil, soleil» i det tredje nummeret.

Og derfra og inn var det en fryd å være til stede på «Everyone needs...». Publikum fikk den ene Alnæs-slageren etter den andre, og innimellom tok han gitaren fatt med egne avdelinger sammen med bandet.

Trampeklapp

Alt bygde opp mot klimaks på slutten, og det fikk vi og vel så det. Først med «Invisible Man» og helt til slutt den naturlige avslutningen «Everyone needs a friend». På begge disse, og flere til, kom koret til sin fulle rett, med kraftfull sang og trøkk.

Festiviteten i Kristiansund er stedet å være søndag kveld. Da er det siste sjanse for å få med seg en konsert publikum garantert vil like. Det gjorde publikummet i Surnadal, som ikke ga seg med trampeklappingen før Alnæs og koret igjen dro i gang med «Soleil, soleil».

PS! Med unntak fra et lite glimt fra en mobiltelefon som en av publikummerne fyrte av, ble det denne kvelden ikke tatt et eneste bilde med blitz fra noen av de utsendte medie-utøverne.