En halvtom, eller i dette tilfellet etter hvert en halvfull sal, fikk valuta for pengene og vel så det da Frode Alnæs sammen med sine utrolig flinke musikere inviterte til konsert en lørdag kveld på kulturhuset på Skei.

Etter en maratonuke med kultur dag ut og dag inn i Surnadal, var det litt skuffende oppslutning da Alnæs, Morten Huuse (keyboard), Per Mathisen (bass), Bjørn Jensen (trommer) og ikke minst Hilde Norbakken entret scenen i Storstuå på Skei.

Alltid hyggelig

Men verken de på scenen eller de i salen lot seg affisere av det. Alnæs og hans venner leverte så til de grader varene publikum hadde betalt for.

– Alltid hyggelig å spille her i Surnadal, sa Alnæs til Tidens Krav etter konserten.

Og da han mot slutten savnet noe respons fra de oppmøtte, og lurte på om det «bare var rindalinger» i salen, fikk han også vel fortjent respons på allsangen. De cirka 150 betalende sang med for full hals, og Alnæs takket og bukket for den flotte korsangen fra salen.

Et kinderegg

Publikum var nemlig storfornøyd med det de fikk høre og se. Alnæs er en hel pakke, der han er både en suveren gitarist, en vokalist i særklasse og naturligvis en humorist av de sjeldne. Det er denne miksen som gjør hans konserter enestående, både musikalsk og som en opplevelse man tar med seg ut i den småkalde senvinterkvelden.

Og de surnadalinger som prioriterte annet enn kultur denne kvelden, kan trøste seg med at Alnæs kommer tilbake til Surnadal om ikke så lenge.

– Ja, jeg skal jo være konferansier for korslaget. Og jeg er med på et korprosjekt som også kommer hit, sier Alnæs.