Musikere skal spille og komponere, ikke sitte på kontor. Derfor har Frode Alnæs aldri brydd seg om å ha kontor før. Men når han først kryper til korset, velger han seg altså et tårn på en nedlagt flyplass.

- Kjekt å ha seg sitt eget tårn, Frode?

Forsøket på å holde seg innenfor Frodes egne låttekster, blir raskt besvart:

- Og ei utsikt et sted ...

- Åge Aleksandersen har kontor i tårnet på havna i Trondheim. Da må vel jeg kunne bruke Fornebu?

Deler med Kleveland

Han deler tårnet med Åse Kleveland (65), som i helga gjør konsertcomeback. Hun har hatt kontor i tårnet en stund, sammen med Anne Grete Preus.

Kristin Dæhlie, Frodes kone, har jobbet mye sammen med Kleveland i Rikskonsertene. Det var gjennom henne at Frode fikk nyss om at Preus var på vei ut av tårnet – og at det var ledige lokaler.

- Vi ble fjetret da vi fikk være med på en eksklusiv visning i tårnet. Et fantastisk sted å jobbe, lydisolert, utenfor den øvrige verden. Vi har pusset opp og disponerer de to-tre øverste etasjene, sier Frode Alnæs.

Les også: Frode Alnæs trekker seg fra Tahitifestivalen

Les også: Takk, Frode!

Midt i kulturparken

De disponerer lokalene etter tur. Gjerne hver sin uke. Frode har også erfart at tårnet er et fint sted for å holde møter, midt i kulturparken som Fornebu er blitt.

Hvis Frode ønsker, kommer han også til å kunne disponere tårnet i helga. Da skal nemlig Åse Kleveland holde konsert igjen. Det var i 1966 hun sang seg inn i norsk folkehukommelse, og MGP-historie, der hun som 16-åring med dyp stemme framførte «Intet er nytt under solen». Det holdt helt til en sensasjonell 3. plass.