Reckless Souls, Pole Position, Terror/Semper Fi, Blodsmak og Åge Sten Nilsens ferske band Ammunition. Samtlige spiller variasjoner over temaet rock. Store variasjoner. Klassisk rock, hallingcore, glamrock og thrashmetal.

Trond Ulseth i Christiansund Rock Klubb har tatt initiativ til minifestivalen, og for «flere og bedre konserter, og for bedre vilkår for musikkmiljøet i Kristiansund».

Åge Sten Nilsens nye band Ammunition var trekkplasteret, men det var de lokale heltene i det gjenoppståtte Terror som stjal showet.

Thrashkongene

Aldri har det buldret sånn i murmassen til Festiviteten som da vokalist Stian Pedersen, gitaristene Arild Pedersen, Roger Lysø og Stig Allan Hansen, trommeslager Espen Pedersen og bassist Morten Høier satte i gang med sin avlevering av brutal rock.

Standarden ble umiddelbart satt.

Kort oppsummert befinner musikken seg under samlebegrepet hardcore/thrashmetal. At disse ikke har spilt siden 2001 på Bolgstock, skulle man ikke tro. At de skulle klare å fenge slik de gjorde, musikkstilen tatt i betraktning, skulle man kanskje heller ikke tro. Men Terror ble mottatt og hyllet som helter.

Helt forståelig.

Blodsmak og glam

Det ble ikke lett å toppe den utblåsningen kristiansundsthrasherne hadde begått. Det gjorde også det Drammensbaserte bandet Blodsmak et poeng av.

- De la lista vel høyt for oss, gutta i Terror, men vi prøver, sa vokalist Tom Ostad og satte i gang med en slags hybrid av riverdancemetall og folkrock. Det fenget sånn passe. Publikum var ennå ikke kommet seg etter knockouten. Det sto kanskje 20 personer foran scenen. Resten hvilte ut med drikke i foajeen.

Rundt midnatt entret Åge Sten Nilsen, med sitt nye band Ammunition, scenen. En høyhælt fot plantet i 1970-tallet, den andre i det kommende tiår. Høyt hår, skinnbukser og rysjeskjorter. Litt Mötley Crue, litt The Sweet. En selvforherligende sfære. Nilsen & co. rocket klisjekvoten tom ganske raskt - men med glimt i øyet. Nilsen er en god vokalist, med et stødig band i ryggen. En entertainer.

De dro et par Queen-låter, litt Zeppelin, og sanger fra det kommende Ammunition-albumet samt noen karameller fra Wig Wam-godteposen. Blodfansen klatret på sperringene og skrek «We love you».

Det var kort og greit Nilsens mantra: «Rooooock and roooooll».