Juleturneen Carolas jul er på veien for tiende gangen, og onsdag kveld gjestet artisten, sangere og musikere Braatthallen i Kristiansund. I underkant av 1000 store og små fikk med seg en konsert som strakte seg fra kritthvit, nordisk jul via jul i Betlehem til fengende gospel.

Ikke mange sangene ut i programmet ble barna invitert opp på scenen, som på dette tidspunktet var et idyllisk syn med snø, slede, julegaver og flotte vinterbilder på storskjerm.

Carola tok med seg barna på "En stjerne skinner i natt". Det var en søt seanse som løste opp et ellers overregissert show, der absolutt alle bevegelser fra både Carola, sangerne i By Grace og musikerne, var innøvd på forhånd.

Fra minuttene med jul i Betlehem som ramme, er "Himlen i min favn" verdt å nevne. Ingen synger denne som Carola. Muligens ikke så rart, med tanke på at hun er dama bak musikken.

Siste del av konserten var et lite maraton i gospelsanger. Sterk kontrast til den enrome julestemingen aktørene skapte i begynnelsen av showet, men på en eller annen måte falt alt sammen som et vakkert puslespill.

Carolas jul 2010 er et velkomponert show som overrasker. Vet ikke riktig hva vi forventet oss på forhånd, men tankene var ikke noe i nærheten av det øyne og ører fikk servert.

Les mer i Tidens Krav fredag