Ett tusen på datatreff?

Artikkelen er over 11 år gammel

Datatreffet i Vikingeskipet er det klart største. The Convention i Kristiansund er med å kjempe om andreplassen. Fredag åpner det 12. treffet, med bortimot tusen deltakere.

DEL

Av EILIF ODDE

Datapartyet i Braatthallen er stort. I tillegg regnes det av mange for å være landets beste. Under årets arrangement skal nivået heves ytterligere, lover Rolf Hammeraas, en av ildsjelene.

– Nye switcher, tidenes høyeste premiepott og underholdning av blant annet jentegruppen Lilyjets gjør at forventningene til årets arrangement er skyhøye, sier Hammeraas.

Ett tusen?

The Convention har sitt utspring i miljøet rundt Filmklubben. Det første datatreffet i 1995 samlet 60 deltakere, i fjor var det 762 som hadde tatt med seg maskina si til Braatthallen, mens Hammeraas håper at bortimot ett tusen vil innfinne seg i år.

– Med sine fem dager, er The Convention et av Skandinavias lengste treff. For mange datainteresserte er dette årets høydepunkt. Crewene har vært i sving i nesten et år. Treffet har rykte på seg for å være svært godt teknisk gjennomført og er med sin høye alder godt innarbeid i miljøet. Dette har ført til at deltakerantallet har steget for hvert år. Mens mange treff rundt om i landet kun har vært et blaff, fortsetter vi vår ferd framover, sier Hammeraas.

Dataspill

Oppgradert nettverk er noe av det man kan friste med til årets arrangement. Premiene i dataspillkonkurransene er høynet fra i fjor. Det vil bli delt ut over 120.000 i pengepremier, i tillegg til hardware og annet utstyr fra sponsorer.

Hovedkonkurransene foregår i Counterstrike 1.6, Counterstrike Source, Warcraft 3, DOTA, Trackmania Nations, Guitar Hero, Wii Sports – Bowling, Wild Compo (film og animasjoner) og Best grapics/best music. Det er konkurranser også i innendørs microhelikopter og coladrikking.

– I løpet av helgen vil det være over 30 ulike aktiviteter som deltakerne kan være med på. Og som alltid vil vi ha en del tullkonkurranser, sier Rolf Hammeraas.

Artikkeltags