Elgen har blitt voksen

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

Seks år etter sin siste solo-plate, slipper Øivind Elgenes «The way Life goes» på mandag. Årene har han brukt til å bli mer musikalsk voksen.

DEL

– Jeg er jævlig stolt over plata. Jeg er fornøyd med det musikalske, og jeg er fornøyd med selve prosjektet. Hvis jeg noen gang skulle gjøre noe riktig her i livet, føler jeg at jeg har gjort det nå, sier en hesblesende Elg på vei mellom postkontor, bank, radio- og TV-studio.

Mandag er han i frokost-TV hos TV2, tirsdag er han innom Nitimen i NRK. Elgen vil også dukke opp i lokal-TV over hele landet. Men den aller første smakebiten på «The way Life goes» får du på Futura i dag. Da kan du også skaffe deg signerte utgaver av plata.

Prøvd lokalt

«The way Life goes» fikk sin beskjedne start en grytidlig søndagsmorgen i juli 2001. Musikken som ble servert på radioen var av en slik karakter at Elgen innså at nå var det på tide å gjøre alvor av planene om å lage noe eget.

Flere av melodiene ble prøvd ut lokalt med gruppa Akustisk Musikkmaskin. Erfaringene tok Elgen med seg inn i studio, hvor store deler av A-laget innen norsk musikk har medvirket.

Naken sound

Singelen «Ain't nobody's Business» ble sluppet for et par uker siden. Lydbildet fra den første smakebiten finner vi igjen på flere av de andre melodiene.

– Tekstene handler i stor grad om å ta livet tilbake, og jeg har valgt en naken sound. Det føles riktig for en som har spilt akustisk gitar siden han var 13, sier Elgenes, som de siste årene har jobbet en del sammen med Ytre Suløen. Det bærer den nye plata preg av. Trommer, gitar og tuba utgjør basiskompet, men det er også flere innslag med klarinett, trompet og trombone.

Mer musikalsk bevisst

Elgs fortid i Dance With A Stranger er velkjent. Det var en periode med stor musikalsk aktivitet, mye publisitet og mange gode plasseringer på musikklistene. Etter hvert har Elgen følt behov for å finne en annen identitet.

– I DWAS var jeg musikalsk sett totalt ubevisst. «The way Life goes», derimot, er ei helt bevisst plate, mye mer direkte og mye mer Elg.

– Mindre grublende, mindre filosofisk?

– Kanskje. Og i hvert fall lettere tilgjengelig. Det henger sammen med kvaliteten på plata.

Bidrar mye sjøl

Elgen har aldri tidligere bidratt så mye på så mange forskjellige måter i en plateinnspilling. Han har skrevet tekster og musikk, han har vært i studio, men han har også snekret stands og klistret plakater.

– Jeg har møtt utrolig mye goodwill i løpet av prosjektet. Det er mange som har stor tro på meg, og jeg må bare takke for tilliten. Blant annet har Tron Syversten gitt meg ubegrenset tid i studio. Jeg har en god følelse av at «The way Life goes» er ei plate som ikke vil skuffe dem.

Elgen kvier seg for å trekke fram egne favoritter på den nye plata. Som ansvarlig for prosjektet, er han veldig fornøyd med at sporene hvor kor, blåsere og han sjøl deltar, er blitt så bra.

Musikalsk sett er han også godt fornøyd med «Ain't nobody's Business» og den engelske versjonen av «Storm», «(sometimes ) bad weather's the best».

Artikkeltags