Averøydager spekket med tilbud

¿ Averøydagene vil garantert ha noe for en hver smak, lover museumsstyrer Bjørnar Lundberg Bøe (til venstre), prosjektleder Maria Aastum og senterleder Alf Marius Røsand.

¿ Averøydagene vil garantert ha noe for en hver smak, lover museumsstyrer Bjørnar Lundberg Bøe (til venstre), prosjektleder Maria Aastum og senterleder Alf Marius Røsand.

Artikkelen er over 11 år gammel

AVERØY: Averøydagene nest siste helga i mai blir spekket med arrangement og tilbud.

DEL

Av JOSTEIN SELJEHAUG og ROALD SEVALDSEN

– Dagene har endret profil, og vi tilbyr et utvidet og bredere program enn noen gang tidligere, lover trekløveret i arrangementskomiteen Bjørnar Lundberg Bøe, Alf Marius Røsand og Maria Aastum.

Nytt av året er at aktiviteter ved museet og tusenårsstedet Kvernes er trukket inn i Averøydagene og markerer sesongåpning for Gamle Kvernes Bygdemuseum.

Det blir kirkesti- og pilegrimsvandring fra museet til stavkirken før en benker seg til gudstjeneste på søndag. Etter en slitsom vandring over Kverneseidet kan en slappe av og ta seg en matbit på museet. Ellers blir det guidede turer og åpne museumshus.

Tegner og maler Inge Sylvestog skal ha utstilling av gamle båter. Ved sjøavdelingen blir det båtutstilling, med farkoster på fjorden som gir muligheter for en tur på sjøen om det er ønskelig.

På messeplassen utenfor ABC-senteret blir det salgsboder. Mange lag og organisasjoner er dessuten invitert til å ha stands under Averøydagene. Og det blir tivoli, så klart. Det skal også settes opp et stort serveringstelt.

– Det er enda plass til flere, sier Maria Aatum som koordinerer det hele.

Sandvolleyballbanen på Bruhagen skal offisielt åpnes, Averøykameratene spiller fotball, og det blir o-løp for barn og voksne. Har du lyst å prøve sykkel og trial, så er muligheten til stede. I Strømsvågen blir det vannsport.

Ståoppkomiker Håvard Utheim og andre lokale helter har meldt sin ankomst.

Artikkeltags