Aure skolekorps med bursdagskonsert

Av
Artikkelen er over 17 år gammel

Søndag ettermiddag inviterer Aure skolekorps til bursdags-konsert i grendehuset Bergtun. I år er det 35 år siden korpset ble startet.

DEL
Under konserten i Bergtun skal både korpset, korpsaspiranter og drilljentene i aksjon. Korps-leder Gunnar Strand forteller at det legges opp til et både allsidig og innholdsrik arrangement.

Drillkorpset har dessuten komponert sin egen danseoppvisning.

- Vi har også invitert Skar skolekorps og Tustna skole og ungdomskorps. De tre korpsene skal ha hver sin musikalske avdeling, mens høydepunktet blir fellesnumrene de tre korpsene skal spille sammen.

Aures organist, Alexej Kourbanov skal også delta. De fleste i Aure vet hva han står for musikalsk, og Kourbanov vil nok også denne gang sørge for en fin musikalsk opplevelse.

At det ble etablert korps i Aure, skal mangeårig dirigent og ildsjel, Ivar Vik, ha en stor del av æren for. Senere har blant annet Stein Brage Raanes lagt ned mange timers arbeid for korpsmusikken i Aure. Siden starten har korpset vært aktiv deltager når høytidsdager skulle markeres, og korpset har også hatt spilleoppdrag ved ulike anledninger. De siste årene har dessuten korpset vært fast deltager under førjulskonserten i Aure kirke.

Med Gunnar Strand i spissen, har korpset vært veldig aktive. Aures korpsmusikere har årlig vært på tur og deltatt ved stevner rundt om i landet.

Også utenfor landets grenser har korpset vakt begeistring ved flere anledninger.

- Vi er ikke av de største korpsene, og den beste fødselsdagspresangen vi kunne ha fått, er at nye musikkglade ungdommer sluttet seg til korpset, sier Gunnar Strand.

Nå håper både Gunnar Strand og musikantene på stor oppslutning under søndagens "bursdags-konsert" i Bergtun.

- Møt opp og støtt kulturlivet i Aure, er Gunnar Strands oppfordring.

Artikkeltags