21.000 besøkte Tahitifestivalen

Artikkelen er over 11 år gammel

Ny rekord i antall besøkende, et velorganisert apparat, god musikk og en fantastisk dag for barna. Årets har vært suveren på alle måter

DEL

Av ELLEN-MARIE P.-GUSTAD

General og åndelig leder, Frode Alnæs, skuer utover festivalområdet fra toppen av Tahitibrygga.

– Jeg sier det hvert eneste år, men vi har igjen opplevd tidenes beste festival. Med barnefestivalen har vi nådd 21.000 besøkende, og det er bare fantastisk.

I fjor var det 20.000 på Tahiti

Årets program har vært trygt artistmessig sett. Åge Aleksandersen, Hellbillies, deLillos og ikke minst Dance With a Stranger trekker fulle hus uansett. Alnæs mener det var nødvendig å kjøre den linjen dette året.

Le også: Stranger i storslag

– Vi trengte et hvileskjær. Uten det hadde vi slitt oss helt. Rammene for festivalen er nå satt, og det har vært godt å kunne puste litt.

Denne gangen føler han virkelig at apparatet rundt har fungert. Fra de som jobber med å holde området i orden til dem som sørger for artistenes ve og vel.

Mange høydepunkter

– Festivalen har fått et team av arbeidsvillige mennesker som alle drar i samme retning. Folk er trygge på hverandre, trygge på oppgavene sine, og da går det knirkefritt.

At det var litt glissent med folk på onsdag, tar ikke Alnæs som noen nedtur. Selvsagt var det synd for artistene, men gjennom historien har det alltid vært én dag som ikke har vært den helt store.

Torsdag, fredag og lørdag var det utsolgt, og stemningen var stor.

Frode Alnæs synes det er vanskelig å finne et høydepunkt, men selv å få spille for en fullstappet plass sammen med resten av Dance With a Stranger, er alltid en opplevelse.

– Den kvelden koste jeg meg sikkelig, smiler han, mens ei unge jente lurer på om hun kan får autografen hans. Mens vi sitter der, strømmer det også på med gratulasjoner. Det er ikke bare sjefen sjøl som er fornøyd.

Les alt om Tahitifestivalen her.

Artikkeltags