Sp mener nærhet er svaret

Berit Frey er varaordfører i Kristiansund og leder av Kristiansund Senterparti.

Berit Frey er varaordfører i Kristiansund og leder av Kristiansund Senterparti.

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Møre og Romsdal Senterparti har vedtatt i sitt program at Kristiansund skal ha avdelingssykehus med fødeavdeling og akutt. Dette ble også forhandlet frem i møte med Trygve Slagsvold Vedum før valget i 2017. KSU SP har ment og mener fortsatt at ytre Nordmøre og ytre Sunnmøre ligger slik til i geografien at lokalsykehusene i Volda og Kristiansund er viktig for trygg helsepolitikk. Når Direktør Bakke nå sier at SNR Hjelset blir for dyrt, er det ikke usannsynlig at prosjektet blir redusert for å holde kostnadsrammen. Da er det helt naturlig at de sykehusene som ligger i utkantene av fylket blir driftet for å opprettholde den kapasiteten det er behov for.

Like viktig som kostnader ved bygging er kostnader ved drift. Det har vært og er en underfinansiering av Helseforetaket i Møre og Romsdal, dette er det viktig å ha fokus på. Gode tjenester nær folk er det vi går til valg på og det må vi kjempe for.

«Senterpartiet mener nærhet er svaret - ikke problemet. Vi bor i et langstrakt land der nærhet har spilt en viktig rolle. En butikk, et sykehus, et lensmannskontor og en ambulanse nær deg har skapt et yrende liv i hele Norge. Det har skapt levende, gode lokalsamfunn i nord, sør, øst og vest og vært en suksesshistorie for landet vårt.»

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken