Sommerkonsert med internasjonalt snitt

Musikerne Olga Jørgensen og Mons Michael Thommessen gjester Tingvoll kirke i sommer.

Musikerne Olga Jørgensen og Mons Michael Thommessen gjester Tingvoll kirke i sommer.

Fiolinisten Mons Michael Thommessen og pianisten Olga Jørgensen besøker Tingvoll kirke i juli.

DEL

– Det ligger an til å bli en stor konsertopplevelse, sier kantor Henny Marit Turøy i en pressemelding om Tingvoll kirkes sommerkonsert.

Musikerne Mons Michael Thommessen (fiolin) og Olga Jørgensen (piano) skal fylle kirken med klassiske toner lørdag 4. juli.

Programmet vil bestå av Sonate i A-dur, BWV 1015 (J.S.Bach), Romanse, op. 26 (Johan Svendsen) og Sonate nr. 2 i D-Dur, op. 94a (Sergei Prokofiev).

Mons Michael Thommessen kommer fra Lillehammer og er utdannet ved Norges Musikkhøgskole, Universität Mozarteum Salzburg og Barratt Due musikkinstitutt. Med base i Oslo opptrer han regelmessig på konserter i østlandsområdet både som solist og i ensemble. Som solist har han opptrådt med blant annet Trondheimssolistene, Lillehammer Symfoniorkester og ensemblet Mjøsmusikk. Thomessen, som er aktiv orkestermusiker og jevnlig vikarierer i Oslo Filharmoniske Orkester, har også medvirket på flere festivaler, deriblant Hemsingfestivalen og Gudbrandsdalen musikkfest. I tillegg er han medlem av Lillehammer trio.

Han er tidligere mottaker av blant annet Rikskonsertenes og Arve Tellefsens «Arvefølgeprisen», DNB NOR Innlandets kulturpris og Lillehammer kommunes kulturpris.

Plass til 85 besøkende

Olga Jørgensen avsluttet sin bachelorgrad med en First Class Honours Degree ved Royal Academy of Music i London i 2015, hvor hun studerte med professor Hamish Milne. Deretter tok hun mastergrad ved Norges Musikkhøgskole med Håvard Gimse og Kathryn Stott som lærere. Våren 2019 fikk hun sin andre mastergrad (som operarepetitør) med Boris Schäfer ved Den Norske Opera og Ballett.

I 2016 var Jørgensen solist med Bergen Filharmoniske Orkester under De Unges Konsert. Hun har vunnet en rekke priser, blant annet 1. pris ved Ungdommens Musikkmesterskap hele fem ganger. I 2017 mottok hun ett av to Yamaha Music Stipend for Skandinavia. Hun har spilt i Universitetets Aula og på Troldhaugen i Bergen, samt i mange kjente konserthus i England og ved en rekke festivaler både nasjonalt og internasjonalt.

Til konserten kan Tingvoll kirke ta i mot 85 besøkende samtidig som regelen om en meters avstand for dem som ikke er i familie opprettholdes.

– Hvis du vil sikre deg billetter, kan du ringe kirkekontoret i arbeidstiden. Ellers er det fullt mulig å kjøpe billetter ved inngangen, enten ved hjelp av Vipps eller med kontant betaling. Vi kan dessverre ikke gi tilbake vekslepenger, på grunn av smittefare, opplyser Turøy i pressemeldingen.

Artikkeltags