Gå til sidens hovedinnhold

Sommerfiske for barn

Artikkelen er over 1 år gammel

Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) er en landsdekkende interesseorganisasjon for jegere, fiskere og friluftsinteresserte personer. NJFF Møre og Romsdal er et av fylkesleddene i organisasjonen og vi består av 36 lokalforeninger med ca 4.000 medlemmer, omtrent 700 av disse er barne- og ungdomsmedlemmer.

I år er det Familiens år i organisasjonen vår. Koronapandemien har satt en stopper for flere arrangement som vi hadde planer om å tilby familier. Nå ønsker vi å ta igjen noe av aktiviteten som vi satte på vent i fra mars, og i tillegg tilby nye aktiviteter for barn og ungdom.

NJFF Møre og Romsdal har vært så heldige å motta tilskudd fra SpareBank 1 SMN sitt samfunnsutbytte til å gjennomføre sommeraktiviteter for barn. SpareBank 1 SMN ønsker at det skal skje masse for barn i Midt-Norge i sommer til tross for at koronakrisen har satt en stopper for flere av de planlagte arrangementene. Derfor har de delt ut midler til lag og foreninger med mål om å få 10.000 barn aktive i sommer.

- NJFF Møre og Romsdal ønsker å bidra til å få barn i aktivitet i sommer. Derfor har vi lagt en plan for å få med oss barn og unge på sommerfiske de siste ukene av skoleferien, sier ansvarlig for gjennomføringen, Olav Greivstad i NJFF Møre og Romsdal.

- Sommerfiske for barn er et tilbud til alle barn i alderen 10 til 16 år som vil være med ut og fiske og kanskje lære litt mer om de ulike fisketypene, ulike fisketeknikker i sjø, elv og innsjø. Hvis det blir fisk, skal vi også lære hvordan man kan utnytte fisk til mat.

Kunnskap og venner

Det vil være arrangement som skjer spredd på ulike plasser i fylket gjennom siste delen av sommeren, fra uke 30 til og med uke 32. Det vil være alt fra fiske etter gjedde i Vassetvatnet i Sula, laksefiske i Driva i Sunndal og havfiske utenfor Brattvåg i Haram (Ålesund kommune). Så her vil det være noe for alle og kanskje muligheter for å få seg en ny opplevelse, ny kunnskap og nye venner. Dersom foreldre har lyst til å være med så er de også velkommen.

Alle arrangementene er gratis å delta på, de er åpne for alle (må ikke være medlem) og NJFF stiller med alt av fiskeutstyr og redningsvester. Barna trenger kun å ta med mat og klær etter forholdene, men de kan ta med eget utstyr om de ønsker det.

- Vi håper dette tilbudet kan gi et unikt ferietilbud for barn og unge i hele fylket. Rene fiskecamper har vært etterspurt av foreldre og barn. Artsfiske som sportsfiskeaktivitet blir mer og mer populært og vi i NJFF ønsker å legge til rette for at så mange som mulig skal få kjennskap til denne flotte friluftsaktiviteten, sier fylkessekretær i NJFF Møre og Romsdal, Åsa Fredly.

I uke 30 skal vi fiske på Nordmøre. Planen her er fiske i Solåsvannet i Surnadal på mandag, elvefiske i Driva på tirsdag, sjøfiske i Kristiansund på onsdag og torsdag.

På grunn av koronapandemien må vi ta smittevernhensyn, noe som blant annet innebærer forhåndspåmelding. Ta gjerne kontakt med oss i NJFF Møre og Romsdal hvis dere er interessert i å delta.

For mer informasjon eller spørsmål kontakt Olav Greivstad på 902 95 886 eller på mail olav.greivstad@njff.no.

Info på NJFF hjemmeside eller se NJFF Møre og Romsdal på Facebook.

Kommentarer til denne saken