Solskjærs rekordkjøp pågrepet fredag - taus etter møte i retten lørdag

Bakgrunnen for at Harry Maguire ble pågrepet skal være et slagsmål utenfor en gresk bar.

Bakgrunnen for at Harry Maguire ble pågrepet skal være et slagsmål utenfor en gresk bar. Foto:

Av

Manchester United-kaptein Harry Maguire gjennomførte et rettsmøte i Hellas lørdag etter slagsmål og konfrontasjoner med politiet.

DEL

Maguire er på ferie på den greske ferieøya Mykonos. Fredag formiddag kom det rapporter fra lokale medier om at Premier League-stjernen ble pågrepet i morgentimene. United.no var først ute med å omtale saken i Norge.

– Maguire nekter for alle anklager. Han er i fin form. Jeg er overbevist om at han blir løslatt uten å bli siktet for noe, sier hans advokat Constantinos Darivas til gazzetta.gr.

Etterpå kommenterte advokaten slik på spørsmål om «Maguire er en fri mann?»

– For øyeblikket er han det.

Rettsmøtet ble gjennomført som antatt lørdag. Det er uklart hvilke forhold Maguire eventuelt er siktet for.

Rabalderet på en gresk ferieøy har sendt Maguire inn på førstesidene i engelske aviser. Hendelsen er betegnet som «svært overraskende» av folk som kjenner Maguire. Han går for å være en snill ung mann.

Natt til fredag skal Maguire ha havnet i slagsmål med andre turister. Dette førte til at politiet etter hvert ankom strandbaren. Det var da Maguire og to andre personer etter hvert ble innbrakt.

I en uttalelse gresk politi sendte ut fredag opplyser de at det oppsto et slagsmål på politistasjonen etter at tre britiske menn ble pågrepet.

Ifølge politiet motsatte britene seg pågripelse og gikk til verbale angrep på politiet da de ble pågrepet, og en politimann skal ha blitt slått i ansiktet. Inne på selve politistasjonen skal det deretter ha oppstått ytterligere et slagsmål.

– De tre motsatte seg iherdig pågripelsen, dyttet og slo tre politibetjenter, opplyser gresk politi.

Ifølge øyenvitner skal Maguire ha vært del av en gruppe som hygget seg og drakk alkohol da Manchester City-fans på ferie i Hellas startet å rope til ham.

Situasjonen ble ganske fort skarpere, og det endte med håndgemeng. Politiet ble tilkalt, og Maguire ga seg ikke. Flere engelske aviser skriver at det måtte fire politifolk til for å få kontroll på ham. Så skal situasjonen ha blusset opp på politistasjonen.

Nyhetsbyrået AFP skriver også at Maguire skal ha tilbudt seg å kjøpe seg ut av varetekten.


Harry Maguire ble verdens dyreste forsvarsspiller da Ole Gunnar Solskjær og Manchester United kjøpte ham for rundt 900 millioner kroner i fjor sommer.

Harry Maguire ble verdens dyreste forsvarsspiller da Ole Gunnar Solskjær og Manchester United kjøpte ham for rundt 900 millioner kroner i fjor sommer. Foto:

De to andre som er pågrepet skal være Maguires bror og en venn av dem.

Manchester United har ifølge flere britiske medier, deriblant Sky News , sendt ut en uttalelse i sakens anledning:

– Klubben er klar over en hendelse som involverer Harry Maguire i Mykonos i går natt. Det er opprettet kontakt med Harry, og han samarbeider fullt og helt med greske myndigheter. På nåværende tidspunkt vil ikke klubben gi noen ytterligere kommentar.

Ble kaptein i vinter

Maguire har vært en av United-manager Ole Gunnar Solskjærs mest betrodde menn etter at han kom fra Leicester i fjor sommer. Overgangssummen lå på rundt 900 millioner kroner.

På en sesong i Manchester-klubben har Maguire allerede rukket å spille 55 kamper, og midtstopperen fikk kapteinsbåndet på permanent basis allerede i januar.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken