Solskjær-kompis er blitt agent for Joshua King

Agent Jim Solbakken sammen med Mats Møller Dæhli i Cardiff i 2014, da Ole Gunnar Solskjær var manager i klubben.

Agent Jim Solbakken sammen med Mats Møller Dæhli i Cardiff i 2014, da Ole Gunnar Solskjær var manager i klubben. Foto:

Av

Den norske landslagsspissen kan være i ferd med å posisjonere seg for karrierens største overgang.

DEL

[Nettavisen]: Jim Solbakken er igjen agenten til Joshua King, bekrefter den profilerte agenten selv på Instagram.

«Glad for å ha deg tilbake i agentselskapet», skriver Solbakken.

King jobbet med samme mann i flere år før han i 2015 byttet til Chris Welbeck, broren til den mer kjente Danny Welbeck, men nå bekrefter Solbakken at Norge-spissen igjen er på klientlista.

Jim Solbakken er også samarbeidspartner med Ole Gunnar Solskjær, og har bidratt i flere spilleroverganger til kristiansunderens klubber gjennom karrieren.

– Fire toppklubber vil ha King

Agentbyttet skjer samtidig som det verserer flere rapporter om King-interesse i England.

Ifølge Sky Sports ønsker hele fire av seks toppklubber i Premier League å hente inn nordmannen fra Bournemouth. 28-åringen har ett år igjen av avtalen med «The Cherries».

I januar ble det rapportert at Manchester United og manager Ole Gunnar Solskjær la inn et King-bud på 20 millioner pund (drøyt 245 millioner kroner) på overgangsvinduets siste dag.

Det forslaget ble avvist, og United ønsket ikke å strekke seg høyere. Isteden hentet de nigerianske Odion Ighalo (30) på lån fra Shanghai Shenhua i Kina. Foreløpig er det usikkert om Ighalo får innfridd ønsket om å fortsette på Old Trafford.

Sky Sports presiserer ikke hvilke klubber som skal være ute etter Joshua Kings signatur, men påpeker at både Manchester United og Chelsea er på spissjakt.

Nordmannen har bodd såpass lenge i England at han regnes som egenutviklet spiller, noe som kan gjøre ham enda mer ettertraktet siden engelske klubber må ha et visst antall slike i stallen til enhver tid.

Ønsker Champions League

Overfor TV 2, som omtalte agentbyttet først, er King åpen om at han har store ambisjoner for resten av proffkarrieren.

– Selv om jeg har tre minutter i debuten for Manchester United for mange år siden, teller jeg ikke den. Jeg må spille Champions League før jeg legger opp, og det for en god klubb, sier King til kanalen.

Tidligere Manchester United-spiller Erik Nevland er inne på samme spor. Nevland mener det er vanskelig å ikke dra tankene mot United når King nå har signert for Ole Gunnar Solskjærs samarbeidspartner Jim Solbakken.

Joshua King ryktes bort fra Bournemouth. Den norske spissen har en fortid i Manchester United, hvor han jobbet sammen med Ole Gunnar Solskjær, som da var reservelagstrener.

Joshua King ryktes bort fra Bournemouth. Den norske spissen har en fortid i Manchester United, hvor han jobbet sammen med Ole Gunnar Solskjær, som da var reservelagstrener. Foto:

– Jeg tror han selv ønsker å spille Champions League-fotball. Det er vanskelig å si i disse tider, hvordan ting utvikler seg. Han har jo et bånd til United fra tidligere, og du har Solskjær der som manager. Det er klart at når han nå har fått Jim Solbakken tilbake, er jo det en kobling, sier Nevland til Nettavisen.

– Hva bør King gjøre?

– Han bør jo velge en klubb, der han har størst mulighet for å spille og så tror jeg han er såpass oppegående at han kan ta det valget som passer best for han, sier den gamle storscoreren.

King har spilt totalt 154 kamper i Premier League og scoret 46 mål siden debuten i 2015. Han spilte på Uniteds ungdomsakademi fra 2009, men fikk aldri Premier League-minutter for rødtrøyene.

Artikkeltags