(Nettavisen): «Man vet ikke hva man har før det er borte», sier et kjent uttrykk.

Mange Manchester United-supportere vil nok kjenne seg igjen i det uttrykket etter sesongåpningen.

For 15 måneder siden hadde Ole Gunnar Solskjær akkurat ledet klubben til andreplass i Premier League. Nå ligger klubben helt sist på tabellen etter å ha tapt to strake kamper, og det er fortsatt høyst usikkert om stjernespiller Cristiano Ronaldo blir værende i klubben eller ikke.

Situasjonen har ført til at en stor mengde supportere har hyllet Solskjær i sosiale medier, og uttrykt at de savner deres tidligere norske manager.

Ikke bare i Norge

Eivind Holth dekker Manchester United som journalist i den norske supporterklubben til klubben, og kan fortelle til Nettavisen at Uniteds skuffende resultater den siste tiden fører til at flere har spekulert i om det var feil å gi Solskjær sparken.

– Man begynte å tenke tanken allerede da det gikk dårlig under Rangnick, men vi har fått enda en bekreftelse på det nå med ten Hag, sier Holth til Nettavisen.

– Er det nasjonalfølelsen som fremmer disse kommentarene?

– Nei, det er det ikke. Folk i Manchester hyller også Solskjær for jobben han gjorde med en spillergruppe som er vanskelig å jobbe med, forteller han, og legger til:

– Solskjær har et fjellstøtt omdømme på Old Trafford uansett. Allerede som spiller bygget han seg opp et verdig omdømme.

Gjør prestasjonen mer imponerende

I en Twitter-melding gjorde Viaplays fotballreporter Jan Åge Fjørtoft et poeng ut av at Ole Gunnar Solskjær kom på andreplass med tilnærmet den samme stallen som nå har tapt to strake kamper i sesongoppkjøringen.

Også José Mourinho har tidligere snakket om det å komme på andreplass i Premier League med dagens United-generasjon. Portugiseren har nemlig i flere intervjuer uttalt at hans andreplass med klubben i 2018 er en av hans største prestasjoner i managerkarrieren.

Dét kommer fra en mann som har vunnet Premier League tre ganger med Chelsea, og som i tillegg kan slå i bordet med blant annet et La Liga-gull, to seriemesterskap i Serie A og to Champions League-titler.

– Mourinho var jo høy og mørk etter sin andreplass, og omtalte det som hans beste prestasjon i karrieren. På det tidspunktet så tenke mange litt sånn «ja vel?», men i ettertid har man skjønt hva han mente, forklarer Holth.

Holth forteller videre at Uniteds fall etter at Solskjær forlot klubben gjør prestasjonen hans enda mer imponerende, men at det sjeldent blir snakket om fordi Solskjær selv ikke har tatt det opp.

Les også

Vil skape et unikt tilbud – har Solskjær med på laget: – Et selskap med store planer

Får vi se han igjen?

Holth mener det er på sin plass at Solskjær får litt skryt for jobben i Manchester United, etter at mange var kritiske da ting begynte å butte imot før han fikk sparken.

– Han fortjener stor hyllest for jobben han gjorde med kulturen i gruppen, at han ledet laget til en andreplass i Premier League og at han skapte flere magiske kvelder. Kvelder som klubben hadde under Solskjær hadde ikke fansen fått oppleve på mange år.

Han forteller videre at jobben Solskjær gjorde i United burde være en god søknad hvis Solskjær ønsker å ta på seg en ny trenerjobb i en storklubb. Det tror han at kristiansunderen ønsker.

– Om ikke i Premier League, så hvert fall i andre storklubber. Han har vist at han hadde en viss kapasitet når han holdt ut som United-manager i et så stort sirkus så lenge. Det er ikke tilfeldig at han er der da.