Gå til sidens hovedinnhold

Solemdal får fornyet tillit på landslaget

Artikkelen er over 2 år gammel

Hun har hatt en sesong med mye motgang, men landslagsledelsen i Norges Skiskytterforbund har tro på Synnøve Solemdal og gir henne plass på landslaget også kommende sesong.

Solemdal fikk en opptur på tampen av sesongen da hun var med og vant VM-gull i stafett i Sverige. Hun leverte også ok i avslutningskonkurransene i Holmenkollen i mars. På kvinnesiden blir landslaget det samme som i vinter. Det vil si at det blir representert av Tiril Eckhoff (Fossum), Ingrid Landmark Tandrevold (Fossum), Marte Olsbu Røiseland (Froland), Thekla Brun-Lie (Oslo), Emilie Kalkenberg (Skonseng) og Synnøve Solemdal (Tingvoll).

Henrik L'Abée-Lund forsvinner ut av herrelaget. Han erstattes av Johannes Dale, som tar steget opp fra rekruttlaget. Fet-løperen imponerte i flere verdenscuprenn i sesongen som nylig ble avsluttet. Like før jul debuterte han med prikkfri skyting og en solid 15.-plass på sprinten i Nove Mesto. Ellers er mennenes elitelandslag som ventet. I tillegg til Dale består det av verdenscupvinner Johannes Thingnes Bø (Markane), Tarjei Bø (Markane), Lars Helge Birkeland (Birkenes, Erlend Bjøntegaard (Bevern) og Vetle Sjåstad Christiansen (Geilo).NTB

Kommentarer til denne saken