Innsendt bidrag: Lørdag 28. august arrangerte Kristiansund og Nordmøre Turistforening fellestur til Snota

Tidlig lørdag morgen var vi 11 deltakere som samlet seg i ved Pebua i Vindøldagen for å legge ut på langtur rundt Snota. Vi var meget heldige med været så sent i august: Strålende sol og varmt gjennom hele dagen.

Første 5 km av turen syklet vi innover Vindøldalen og opp mot Vassdalsvatnet. Her ble det dagens første pause. Videre gikk turen langs Vassdalsvatnet og opp til foten av Snota, og utsikten innover Trollheimen åpnet seg. Mye av stigningen var nå unnagjort og terrenget langs sydsiden av Snota var lett å gå helt til vi kom til Snotvatnet. Fra Snotvatnet så vi toppen, men det var enda 500 høydemeter vi måtte forsere. Like nedenfor breen kom vi inn på merket sti til toppen, og etter ca. 8 timer var alle kommet til målet for turen. Snota 1668 moh.

Turen tilbake gikk vi om Litjsnota og fulgte høyden til vi kunne gå ned til Vassdalen. I den siste bratta ned til vannet var det flere av deltakerne som slet litt med vonde ankler og knær, men etter ca. 12 timer på tur var alle trygt tilbake til parkeringsplassen.

Deltakere på turen var: Vigdis Haugen, Chirila Abangan, Trine Almo, Helge Fuglaas, Ketil Johnsen, Chanpen Ngamprom, Kjersti Haugen, Magnar Andersen, Leif Magne Andersen. Tor Marvin Tyrhaug og Håvard Johansen.