Selskapet er nå i gang med en omfattende moderniseringen av mobilnettet i Kristiansund og flere andre kommuner i Møre og Romsdal.

– Nå er vi godt i gang i Møre og Romsdal. I ukene framover vil vi modernisere mobilnettet i mange av fylkets kommuner, blant annet i Kristiansund, Tingvoll, Ålesund, Sula, Ulstein, Volda og Ørsta. Alle basestasjonene oppgraderes med den nyeste 5G-teknologien og enda bedre 4G, sier Georg Svendsen, leder for infrastruktur i Telia Norge i en pressemelding.

Allerede i andre halvdel av 2022 skal flere nye kommuner få 5G-dekning. Alle nordmørskommunene skal få 5G-dekning i løpet av året. Også Heim og Rindal får 5G-dekning.

Gjennom 5G-utbyggingen kan man blant annet få trådløst bredbånd med fiberhastigheter levert over mobilnettet. Telia moderniserer nå også mobilnettet, som betyr at hastigheten og dekningen på 4G-dekningen blir bedre. Kapasiteten vil også dobles, ifølge Telia.

Også Telenor er i gang med 5G-utbygging på Nordmøre. Ifølge deres dekningskart er det bare små området i Kristiansund som har 5G-dekning så langt.