Det er ravende vanvittig galskap det som skjer med strømprisen i vårt land. Her har et flertall på Stortinget knyttet oss til det europeiske kraftmarkedet, med den direkte konsekvens at prisene har nådd himmelske høyder. Norge som råvareprodusent har og vil ha et kraftoverskudd i mange år framover, og har i historisk sammenheng brukt kraft til å bygge landet.

En ressurs beregnet på å bygge arbeidsplasser og lokalsamfunn. En ressurs som aldeles ikke var tenkt til å være en vei for å hente ut profitt i en skala som ville gjøre onkel Skrue grønn av misunnelse. 24 milliarder i ekstra innkomst for økt strømpris er et av tallene som har vært satt på trykk.

Så, for at vi skal forstå dette, får vi en faktura, som krever leseferdigheter på et hinsides nivå, med godt over et dusin punkter som gjør at dette går i hop. Vær så god, strømforbruker, her har du for all din godtroenhet og grunn for at vi skal gjøre et innhogg i kontantbeholdningen din.

Men, for at vi ikke skal bli støtt ut i kulden, har vi fått støtteordninger, som også krever overordentlige leseferdigheter for å forstås.

Det må være tillatt å låne ord fra Harald Sverdrups dikt – «Øvelse i hjemlig diskriminering»: «Jævla kelnere, smører på regninga så den ser ut som et utedass, for at vi ikke skal forstå en dritt»

Tilgi dem ikke, de vet hva de gjør!

Les også

FrP foreslår makspris på strøm

Les også

Gratulerer med energipolitikken!

Les også

Kutt eksporten av strøm