Pris til Aslaug Holms Brødre

I filmen Brødre har Aslaug Holm filmet sine to sønner gjennom åtte år. Deler av handlingen foregår på Smøla, der familien tilbringer sommerferien.

I filmen Brødre har Aslaug Holm filmet sine to sønner gjennom åtte år. Deler av handlingen foregår på Smøla, der familien tilbringer sommerferien.

Artikkelen er over 4 år gammel

Kåret til årets beste norske dokumentarfilm under kortfilmfestivalen i Grimstad.

DEL

Lørdag mottok Aslaug Holms dokumentarfilm Brødre Gullstolen som årets beste norske dokumentarfilm under kortfilmfestivalen i Grimstad.

I juryens begrunnelse er det framhevet at filmen Brødre er like personlig som den er poetisk. Juryen mener filmen lykkes i å gjøre noe ekstraordinært ut av noe tilsynelatende ordinært – nemlig opplevelsen av å være brødre, og av å vokse opp i en typisk norsk middelklassefamilie.

Les også:  Tar med «Brødre» til festpremiere på Smøla

Varme og humor

Juryen, som har bestått av Søren Birkvad, Beate Arnestad og Wilhelm Faber, mener Aslaug Holm viser både fornuft og følelser i sitt portrett av sine to sønner, på en måte som understreker deres unike personligheter og spesielle forhold med varme, humor og ærlighet.

Filmen behandler også universelle tema som hvordan tiden løper gjennom livet, og det å være mor og på samme tid en kunstner som dokumenterer sitt eget liv. Temaene gis liv gjennom nydelige og rørende bilder og en utsøkt sans for filmatisk rytme. Etter juryens syn forenes disse kunstneriske kvalitetene i Brødre av Aslaug Holm.

Prisen er på 50.000 kroner, gitt av Aftenposten.

Artikkeltags