Smøla, øya i et hav av muligheter, har i skrivende stund omtrent 2.152 innbyggere. Øya har et meget godt omdømme på mange områder. Her råder en veldig god dugnadsånd og det er mange kreative og innovative mennesker, både i næringsliv og kulturliv. Dette har vært omtalt og rost i lokale media mange ganger.

Det gror skikkelig bra på de fleste arenaer her på øya. Det mange kanskje ikke er klar over er at på denne lille øya ytterst mot storhavet bor det mennesker fra de fleste verdenshjørner.

Her finnes nordmenn, arbeidsinnvandrere og flyktninger fra 33 land. Fra Eritrea, Ukraina, Canada, USA, Nepal, Polen , Brasil, Cuba , Grønland og mange flere. En liten rekord, muligens, på et så lite areal?

Blant alle våre innbyggere finnes det et stort antall kreative og inkluderende mennesker som ikke bare tenker, men som faktisk gjør noe som kan bli lagt merke til.

Tre av disse bor på Veiholmen. Det lille fiskeværet helt på ytterkanten mot Atlanterhavet. Som er en skikkelig bra turistmagnet gjennom alle årstider. En av dem, Hege Emily Raknerud som er lærer i 1. klasse ved Smøla barneskole har hele sju forskjellige nasjonaliteter representert i klassen sin.

Kanskje var det dette som gjorde at de tre, Hege Emily Raknerud, Liv Rokstad og Kjetil Antonsen, bestemte seg for å illustrere mangfoldet og det fargerike fellesskapet på Smøla. Det har resultert i en beskrivende og fargerik skiltdekorasjon som viser avstanden til hovedsteder for alle nasjonaliteter som er representert i dette lille øysamfunnet.

Den kreative trioen med følge av flere, har flere spennende prosjekt på gang utover våren og sommeren. Det er bare å følge med.

Og ja, vi har plass til mange flere om noen ønsker å bosette seg her. Jobber er det nok av.

Les flere saker fra Smøla:

Gunnar Nordheim har nylig publisert denne gitarlåta på Spotify og YouTube. Han deler den som en nyttårshilsen til Tidens Kravs lesere. Låta har han laga selv og han har med seg Ann Helen Stamnsve på fiolin. Videoen viser bilder gjennom hele året fra Smøla. Fotograf er Magne Gjernes.