Etter å ha vært med på konsert og hørt andre spille, ble Sofie Odde Godø (10) så inspirert at hun selv ville begynne å spille i Frei skolekorps. Tre år senere utgjør hun stammen i korpset.

– Jeg fikk prøve ulike instrumenter, og syntes at kornett var det mest spennende, sier Sofie.

Hun synes fortsatt det er like gøy å få fram tonene i instrumentet, og bidro under konserten i aulaen på Atlanten ungdomsskole til feiende flott framføring.

Men slik spilling virker smittsomt. For i høst har også lillesøster Andrea begynt å blåse i et instrument.

– Å høre Sofie spille syntes jeg så veldig gøy ut, så da ville jeg også begynne, sier Andrea.

Også hun spiller kornett.

Men det stoppet ikke der. For da Andrea bestemte seg for å begynne i Frei skolekorps, smittet det over til søskenbarnet Selma.

Redd for å gjøre feil

Selma Kvam stilte opp først i konserten sammen med fem andre rekrutter i Frei skolekorps, for å framføre en musikalsk eventyrfortelling med dramatiske virkemidler.

– Jeg er mest redd for å miste notearket ned på gulvet, sa Selma før sin opptreden.

Andrea var mest nervøs for å gjøre feil.

Men foran masse spent publikum gikk framføringen strålende. Her ble det både kort fortelling og musikk som dramatiserte innholdet i stykket «Spøkelsesslottet».

Det ble kjempeapplaus og ingen grunn til å være redd for feil eller notefall i debutkonserten.

Øvingshelg

Både Frei skolekorps og Kristiansund skolekorps har hatt ei øvingshelg hvor de har spilt inn ulike musikalske stykker.

Her ble det variasjon både i erfaring og musikalsk lydbilde som lover godt for korpsbevegelsen. I Frei har ni nye rekrutter begynt i høst, noe som gir stor optimisme.

Rekrutteringen har ikke vært like god for Kristiansund skolekorps, men her viser framføringen under konserten at kvaliteten står det ikke på.

Torgeir Andresen pendler hver tirsdag fra Sunndalsøra for å dirigere korpset, og de har noe på gang.

– Dere skal få en smakebit på noe vi jobber med som blir spennende i mai, sa dirigenten og satte i gang musikalske tryllerier som skapte fest for øret.

Ikke krevende

Korpsene spilte hver sine avdelinger, før det ble felles framføring til slutt. I mellomtiden var det tid for både loddsalg og kakespising. Mange foreldre har bakt kaker som kunne fordøyes sammen med god musikk.

– Mange tror det er så krevende å være foreldre til unger i korps, men det er en myte. Det er mer arbeid for dem som har unger i fotball og andre aktiviteter, mener styremedlem i Kristiansund skolekorps, Wenche Tylden.

Hun peker på at det er plass til flere medlemmer i begge korpsene, selv om flere nye fikk prøve seg for første gang under konserten.

Det var også første gang de har konsert sammen, og nå gjenstår det å se om dette blir tradisjon i årene framover for å vise fram bredden i korpsmusikken i Kristiansund kommune.