Smitteutbruddet i Midtigrenda barnehage har fått forgreninger til Surnadal barne- og ungdomsskole.

- Tre nærkontakter til en smittet person i Midtigrenda barnehage har lørdag kveld, som forventet, fått bekreftet smitte med positivt svar på PCR-test, opplyser kommuneoverlege Bjørn Buan.

En av disse er elev ved 8. trinn. Foresatte og elever på både 8. trinn og 9. trinn er varslet om at alle elevene skal teste seg to ganger med hurtigtest før oppmøte på skolen mandag. Elevene er oppfordret til å gå i ventekarantene til de har fått negativt prøvesvar på hurtigtester.

Henting av hurtigtest på skolen søndag

Dem som mangler hurtigtester hjemme, kan møte opp på Surnadal barne- og ungdomsskule mellom kl. 11.00 - 13.00. på søndag. Elever med symptom skal ikke gå inn i skolebygget selv. Uavhengig av testresultat fra hurtigtester, er elever som har symptom bedt om å holde seg hjemme fra skolen mandag og inntil situasjonen er avklart.

I en statusoppdatering skriver kommuneoverlegen at det er totalt ni personer i Surnadal som er bekrefta smitta med covid 19 og som er under oppfølging nå. Av disse er det sju som kan knyttes til utbruddet i Midtigrenda barnehage.

- Det ingen grunn til at friske barn og fullvaksinerte ikke kan leve som normalt i vår kommune nå. Det er lov å bruke sunn fornuft og vurdere risiko for seg og sine nærmeste. Enkelte vil kanskje velge å ha på munnbind i enkelte situasjoner i tida framover. De fleste eldre over 65 år i kommunen blir vaksinerte med en 3. oppfriskingdose før jul. Vaksinering av denne gruppa med ei 3. dose blir nok en viktig milepæl for samfunnet under pandemien. Smittesituasjonen som oppstod den siste uka minner oss alle om at vi bør gå inn i julebordsesongen og julehandelen med en viss forsiktighet og gode smittevernrutiner, skriver Buan.