– Smitten er på vei opp på Smøla, skriver kommunen i en pressemelding torsdag formiddag.

I tillegg til de 13 nye positive PCR-prøvene, er det også noen positive hurtigtester hvor det foreløpig ikke foreligger svar på PCR-test.

– Situasjonen er forventet. Smøla kommune har god oversikt over smitten, men det er flere smitteveier inn og ikke alle er kjente. Det jobbes med smittesporing, skriver kommunen.

MSIS-tallene viser 14 bekreftede tilfeller fra fredag til onsdag, og til sammen 21 de siste to ukene. Men Smøla kommune påpeker at det kan være avvik mellom publiserte tall fra Smøla og ulike offentlige statistikker.

– Dette har bakgrunn i hvilken kommune den som har fått positivt PCR-test er folkeregistrert, skriver kommunen.

Utlevering av tester

Personer med nyoppståtte luftveissymptomer eller som er nærkontakter kan få utlevert test fra Smøla kommune. Tester kan hentes på Publikumssenteret på rådhuset i tidsrommet klokken 09–14 på hverdager.

– Hvis du har symptomer eller er nærkontakt, få noen andre til å hente for deg, eller avtal nærmere med publikumssenteret på telefon 71 54 46 00.

Hurtigtester på helg kan hentes ved hovedinngangen på Smøla sykehjem mellom klokken 11 og 12 lørdager og søndager.

– Det er svært viktig at du ikke går inn på sykehjemmet, men ringer og avtaler henting på telefon 71 54 47 00, skriver Smøla kommune.

Personer som ikke fyller kriterier for utlevering av hurtigtest fra Smøla kommune, henvises til å kjøpe hurtigtest/selvtest på butikk.

– Dette skyldes at vi inntil videre må prioritere utdeling av tester, forklarer kommunen.