Gå til sidens hovedinnhold

Smitten øker i Kristiansund – nye anbefalinger fra kommuneoverlegen

I løpet av de siste tre dagene har rundt 30 kristiansundere testet positivt for korona. Torsdag kommer kommuneoverlegen med flere anbefalinger.

Onsdag så kriseledelsen i Kristiansund seg nødt til å gjøre lokale vedtak. Torsdag kommer det en rekke anbefalinger – ikke pålegg – fra kriseledelsen.

De to første anbefalingene retter seg mot nærkontakter som ikke er husstandsmedlemmer eller tilsvarende nære:

* Dersom du har vært i nærkontakt med en koronapositiv, bør du bruke munnbind i sju dager i det offentlige rom der hvor du ikke klarer å holde en meters avstand (butikker, kjøpesenter, kollektivtransport).

* Dersom du har hatt nærkontakt med en koronapositiv, bør du ikke dra på organiserte fritidsaktiviteter eller private og offentlige arrangement i sju dager.

* Utsett besøk hos sårbare grupper (som beboere i sykehjem eller omsorgsboliger) i sju dager dersom du har vært i nærkontakt med en koronapositiv.

* Dersom en person hjemme hos deg har luftveisinfeksjon uavhengig av årsak, bør du bruke munnbind i det offentlige rom dersom du ikke klarer å holde 1 meters avstand. (Dette gjelder ikke for arbeidsplasser hvor munnbind er til hinder for arbeid og kommunikasjon).

Den siste anbefalingene gjelder mer generelt.

Kommentarer til denne saken