Gå til sidens hovedinnhold

Slo RBK for første gang: – Jeg synes vi gjør en dårlig kamp, egentlig

Kaptein Dan Peter Ulvestad skulle ønske KBK styrte kampen bedre mot RBKs ti mann.

Dommeren hadde knapt blåst kampen i gang før Rosenborg ble redusert til ti mann. Adam Andersson måtte bruke alle triksene i boken for å hindre Moses Mawa som var på blank goal etter 20 sekunder. Det resulterte i rødt kort til Andersson og straffe til KBK.

Bendik Bye skjøt midt i mål, der sto RBK-keeper Julian Faye Lund. Men på tross av dette satt KBK igjen med gode kort på hånden, de skulle tross alt spille så godt som hele kampen med én mann mer på banen.

Allerede etter ni minutter satte Snorre Strand Nilsen det som skulle vise seg å bli matchvinner-scoringen - det var hans femte i ligaen.

På det tidspunktet så det ut til å bli enveiskjøring fra de blåkledde, men KBK - som har slitt med å sette ballen i mål i årets sesong - klarte aldri å overliste Faye Lund igjen.

Det ble 1-0, en historisk seier for KBK, som aldri før har slått RBK i Eliteserien.

– Det smakte bra, men jeg synes vi gjør en dårlig kamp egentlig. Det blir for mye kaos og vi kontrollerer ingenting. Men resultatet er det som betyr noe. Det var en veldig viktig kamp for å være med i medaljekampen, sier KBK-forsvarer Dan Peter Ulvestad til Eurosport etter seieren.

Trener Christian Michelsen var fornøyd etter kampen.

– Det er storebror som er på besøk, og det er når man først slår Rosenborg i norsk sammenheng at man har gjort seg fortjent til å være med i det selskapet her, sier KBK-trener Christian Michelsen etter kampen.

Kommentarer til denne saken