Gå til sidens hovedinnhold

Slipper vårprogrammet, satser spesielt mot én gruppe

Operaen i Kristiansund ønsker at barn og unge skal få gode kulturelle opplevelser.

Operaen i Kristiansund slipper nå slitt vårprogram. Her satses det spesielt mot opplevelser for barn og unge.

– Barn og unge er kanskje den gruppen som har vært mest utsatt i denne koronapandemien og det er derfor viktig for Operaen i Kristiansund å skape gode opplevelser for denne gruppen nå når samfunnet igjen begynner å åpne opp, sier operasjef Line Lønning Andresen.

Allerede lørdag 8. mai inviterer de til familiekonsert i Festiviteten. Det skriver operaen i en pressemelding. Skuespiller Linn Wennersten og Operaens Sinfonietta framfører det musikalske eventyret «Peter og Ulven» av den russiske komponisten Prokofiev. I Festiviteten får publikum oppleve en mindre versjon av stykket hvor det er knyttet et unikt musikalsk tema til hver av figurene i eventyret – blant annet hvordan fuglelyd en cello kan lage og hvordan en vimsete and kan høres ut.

Les også

Slår seg sammen og starter nytt tilbud: – Ønsker at flere får se mulighetene som ligger der

Dans og klovneri

Neste på programmet står det tre forestillinger av elever fra Operaens Ballettsenter. «Dansefest» arrangeres lørdag 29. og søndag 30. mai. Et gnistrende sommershow med flott musikk og fantastiske kostymer loves av Operaen i Kristiansund. Her får danseelevene vise hva de har øvd på dette semesteret.

Lørdag 5. juni inviteres de minste til å møte «Klovnen Koko» i Nordic Light huset. Han er en mflørtende og danseglad klovn som gjerne vil imponere med sine fantastiske dansekunster. Dagen etter, søndag 6. juni, kan de minste få oppleve forestillingen «Bikuben». Her får barna blant vite hva som kan gjemme seg inni en bikube.

Les også

– Jeg ble overrasket over at jeg gikk ut av egen komfortsone

Syver og Beatrice kommer

Lørdag 12. juni kommer «Syver & Beatrice» på besøk i Nordic Light huset. I denne forestillingen får publikum gjennom dialog, sang og bevegelse bli kjent med noen av karakterene og den fengende musikken fra Syveruniverset, og samtidig lære litt om lokal kultur.

Noe av musikken er nå spilt inn og lagt ut og nå er det endelig mulig å høre den akkurat når det måtte passe. Uken etter skal «Syver & Beatrice» på besøk til barnehager og skoler i Kristiansund.

Les også

Syver endelig tilbake på scenen – med ferske solister

Kommentarer til denne saken