Gå til sidens hovedinnhold

Slik spilles Eliteserien 2021: KBK åpner mot Molde - brutal start for Rosenborg

Treningsforbudet i Viken og flere andre regioner tvinger fram helt ny terminliste i Eliteserien. Rosenborg får en beintøff start på sesongen.

Torsdag ble den nye spilleplanen lagt ut av rettighetshaver Discovery. Kampene måtte settes opp på nytt fordi hele ni lag i Eliteserien er rammet av regional nedstengning.

Siden midten av mars har de ikke hatt lov til å ha fellestreninger. Klubber som Rosenborg, Brann og Viking har derimot kunne drive som vanlig. De store forskjellene på lagenes treningshverdag er årsaken til at Norges Fotballforbund har laget nytt oppsett.

Det betyr at klubber som har opplevd treningsnekt, møter hverandre i starten. Sportssjef Thomas Berntsen i Sarpsborg 08 sa i forrige uke til NTB at en slik løsning ville vært «mer rettferdig».

Den nye terminlisten gir Rosenborg en vrien start. Åge Hareides lag skal i tur og orden møte Vålerenga (b), Viking (h), Bodø/Glimt (b) og Molde (h) i sine fire første kamper.

Slik blir 1. runde:

Lørdag 8/5: Strømsgodset – Odd (16.00), Bodø/Glimt – Tromsø (18.00)

Søndag 9/5 (18.00): Molde – Kristiansund, Sandefjord – Haugesund, Sarpsborg 08 – Mjøndalen, Stabæk – Lillestrøm, Viking – Brann, Vålerenga – Rosenborg (20.00).

(©NTB)

Kommentarer til denne saken